Femma-gaala 2009 – Kansa valitsee!

Julkaistu To, 29/01/2009 - 12:55
  • Herra Ylppö (Kuva: Levy-yhtiön promootiokuva)
  • ”Vaikka artisti ei ole myynyt kybällä, voidaan se silti palkita femmalla.”

Femma-gaala on taiteellisesti ja taloudellisesti riippumaton juhla, joka edustaa sen tekijöiden mielipiteitä. Ja nehän ovat kuin neniä - jokaisella on yksi.

Vuoden 2008 Femmat heitellään oikeille omistajilleen Helsingin Nosturissa 27.2. tänä vuonna viidettä kertaa. Mukaan on tullut kymmenen uutta kategoriaa, joihin arvon Femma-raati on valinnut jokaiseen viisi ehdokasta. Kansa äänestää voittajat.

Livenä gaalassa esiintyvät Herra Ylppö & Ihmiset, Sara sekä Major Label.

Arvoisan valintaraadin likaisen tusinan koostaa:

Wallu Valpio, Janne Flinkkilä, Jarkko Fräntilä, Jouni Markkanen, Heta Hyttinen, Roudi Hämäläinen, Juhani Merimaa, Tapio Hopponen, Milla Palovaara, Jone Nikula, Laura Haapala, Ilkka Mattila sekä Viljami Puustinen. Raadin personal trainerinä toimii Stuba "Power Point" Nikula.

Kymmenen kategorian lisäksi mukana on myös perinteinen yleisöäänestys, jossa on mukana kaikkiaan 641 artistia.

Myös YLE ehdolla Femmalle

Kuinka ollakaan, myös Yleisradio on kivunnut toiminnallaan Femma-gaalan ehdokkaiden listalle. Tarkemmin ehdokkuus on napsahtanut Areenasta sekä Elävästä arkistosta. Muita Femma-ehdokkaita samassa, Nousija-kilpailukategoriassa, ovat mm. Bändien Valokuvakirjat, Lauri Tähkän oikea kulma karva sekä Bodomit USA TOP 20.

Muita varsinaisia Femma-kategorioita ovat mm. Pikavippi-femma, Bono-femma, Positiivinen taidepaska -femma ja Luukku-femma. Aikaisempien vuosien Femma-gaala voittajat alleviivaavat ilon kautta suomalaisen musiikin laaja-alaisuutta ja monimuotoisuutta. Hyvää ja kuulemisen arvoista musiikkia tehdään edelleen kellareissa ja kämpillä ilman liiketoimintakonsulttien fläppitauluja ja vientistrategioita.

Niin kuin lahjattomilla on tapana, juuri näiden artistien tekemiset yksinkertaistetaan ja kopioidaan samojen konsulttien powerpointteihin parin vuoden päästä.

Femmojen lisäksi gaalassa jaetaan kahdeksan kunniamainintaa

Rockin ajankohtaislehti Rumba jakaa Nisse M. -Kunnia-Femman, Radio Helsinki jakaa oman kunniamainintansa, Meteli.net Kultainen jyrsijä -palkinnon, Tex Hänninen -Säätiö ja Livesaver omat kunniamainintansa ja tämän lisäksi jaetaan Nyt-liitteen Parasta juuri nyt -palkinto sekä Sue-lehden Sue, kuokka ja Jussi -palkinto.

Gaalassa jaetaan myös Femma-raadin kunniamaininta, mitä luultavimmin Jasselle, joka ei tänä vuonna ole poikkeuksellisesti ehdolla missään kategoriassa.

Femma-gaalan palkintojenjako suoritetaan Helsingin Nosturissa perjantaina 27.2. klo 20.00 alkaen. Gaalan juontavat Silvia Modig & Njassa.

Tilaisuuteen ei ole ikärajaa, mutta paikalta löytyy rajattu anniskelualue.

Äänestys on auki laskiaistiistaihin 24.2. klo 12.00 saakka ja on kaikille maksutonta. Äänestää voi kerran. Äänestää ei voi tekstiviesteillä eikä muillakaan maksullisilla keinoilla.