Vintage-muodin tapahtuma sunnuntaina Helsingissä

Julkaistu La, 07/02/2009 - 12:55
  • Helsinki Vintage -logo (Kuva: Helsinki Vintage)
  • Tapahtuman Kauneus & Komeus -kulmassa voi hankkia uuden frisyyrin tai käydä kaunistautumassa muuten vaan.

Niin kutsuttu ohjelmallinen myyntitapahtuma Helsinki Vintage järjestetään sunnuntaina 8.2. klo 11.00 - 18.00 Valkoisessa salissa Helsingin keskustassa.

Pääkaupunkiimme saapuu 25 laadukasta Vintage-tuotteiden myyjää ja edustajaa ympäri Suomea! Myyntivalikoimasta löytyy naisten ja miesten muotia, sekä sisustamiseen ja harrastuksiin liittyviä vintagetuotteita että harvinaisempia löytöjä: kankaita, audiolaitteita, 1940 - 1970-luvuilta peräisin olevia elokuvajulisteita ja westernmuotia!

Livenä The Atomic Blast  ja Sally Vanilla

Tapahtuman Kauneus & Komeus -kulmassa voi hankkia uuden frisyyrin tai käydä kaunistautumassa muuten vaan. Miesten parturiliikkeen, The Barber Shopin, omistaja Rody Maher ja naisten kampaamo Pinkki Paplarin Anita Herukka palvelevat tapahtumayleisöä ja antavat vinkkejä vintagehenkiseen kauneuden ja komeuden hoitoon!

Helsinki Vintagen meiningistä huolehtii DJ Teo, soittaen teemaan sopivaa musiikkia myyntisalissa. Päälavalla nähdään päivän aikana surf/garage bändi The Atomic Blast sekä ihanan Sally Vanillan burlesque show.

Vintage = muoti, musiikki, taide ja muuta

Tapahtuman pääjärjestäjä Lotta Nyqvist kertoo vintagen yhdistävän monenlaisia asioita ja ihmisiä.

- No itse pidän vintagea sateenvarjokonseptina, jonka alle mahtuu kaikenlaista: muotia, musiikkia, taidetta ja muuta. Lisäksi vintage kiinnostaa monenlaisia ihmisiä. Yhdistävänä tekijänä vintagekulttuurissa ovat tietysti esimerkiksi menneiden vuosikymmenten tyylit ja visuaalisuus.

Nyqvistin mukaan vintage on ajassamme hyvin vahvasti läsnä, josta siis myös ajatus koko tapahtuman järjestämiselle lähti.

- Tällä hetkellä vinyylilevyjen myynti kasvaa, muotibrändien mallistoissa on paljon vaikutteita vintagemuodista, burlesque on pikkuhiljaa lyömässä itsensä läpi jopa mainstream tasolla. Perinteisen filmikamerakuvaamisen harrastus on kasvussa ja skedekulttuurissa on menossa retroilutrendi.

- Vintagekulttuuri on itse asiassa tätä päivää. Tämä on ollut itselläni lähtökohtana kun olen tapahtumaa suunnitellut, ja näyttää siltä, että tällaiselle tapahtumalle on todella kysyntää.

Facebookissa melkein 2000 ihmistä kertonut tulevansa tapahtumaan ja ennakkolippuja on myyty todella paljon.

- Jotain tässä ajassa nyt vaan on sellaista, että todella laajaa joukkoa ihmisiä kiinnostaa tuo mennyt aika ja menneen ajan kulttuurillisesti mielenkiintoiset jutut.

Helsinki Vintage järjestetään sunnuntaina 8.2.2009 klo 11.00 – 18.00 Valkoisessa Salissa (osoitteessa Aleksanterinkatu 16-18). Pääsyliput 9 €. Ennakkoliput myynnissä Tiketissä. Ennakkolipulla sisään klo 11.00. Lipunmyynti ovelta aukeaa klo 12.00.