Sencity Finland – Viittä aistia koskettava klubitapahtuma

Julkaistu La, 25/04/2009 - 11:55
  • Signmark (Kuva: myspace.com/signmark)
  • Sencity on kuuroille ja kuuleville tarkoitettu viidellä aistilla koettava tapahtuma.

Joskus vuosia sitten ammoisina opiskeluaikoinani Suomen Turussa muistan pyörineeni piireissä, missä ihmiset opiskelivat viittomakieltä. Joskus tuli sitten keskusteltua, minkälainen äänimaisema voi olla juhlissa, missä kukaan ei kuule mitään: ”kuurojen juhlissa on varmasti outoa, kun on niin hiljaista”, mietin.

Sittemmin opin, että mitä kovemmalle musiikkia säädetään, sitä paremmin sitä voi tuntea ja kokea myös muiden aistien välityksellä.

Samaisesta asiasta on kyse Jyväskylässä tänä iltana 25.4. järjestettävässä Sencity-tapahtumassa, paitsi että kuultavaa musiikkikokemusta on laajennettu tuottamaan ärsykkeitä neljälle muullekin asitille.

Nyt toista kertaa Suomessa järjestettävä Sencity on kuuroille ja kuuleville tarkoitettu viidellä aistilla koettava tapahtuma. Kansainvälisten DJ-vieraiden lisäksi Jyväskylässä esiintyy mm. Euroviisuissa mainetta niittänyt Signmark.

Hollannista kotoisin oleva konsepti kerää Suomeen juhlijoita ympäri Eurooppaa

Sencity perustuu kansainväliseen konseptiin, joka on alkujaan lähtöisin Hollannista. Sencity-tapahtumia on järjestetty aikaisemmin mm. Espanjassa, Belgiassa, Jamaicalla ja Mexicossa. Nyt Sencity saapuu toista kertaa Suomeen.

- Me odotetaan paikalle noin 500 vierailijaa, mistä osa on myös Euroopasta tulevia juhlijoita. Yökerho Night, missä tapahtuma järjestetään vetää 800 asiakasta, kommentoi tapatuman markkinoinnista ja tiedotuksesta vastaavaHanna Keskinen.

Viime vuonna järjestetty Sencity veti paljon huomiota. Esimerkiksi The Guardian -lehti kävi tekemässä jutun juhlista.

[Video: The Guardian @ Sencity Finland 2008]

Miten kokea musiikkia, jos sitä ei voi kuulla

Ehkä kiinnostavimpana kysymyksenä Sencity kyseenalaistaa ja antaa samalla vastauksen siihen, miten kokea musiikkia, jos sitä ei kuule.

- No meillä on värähtelevä tanssilattia joka on tuotu varta vasten Hollannista. Lisäksi VJ: tuottavat videomateriaalia, mitkä auttavat musiikin kokemisessa, kertoo Hanna Keskinen.

Paikalla voi myös nauttia erilaisista tuoksuista, mistä paikalla olevat "aroma jockeyt" pitävät huolta.

Tapahtuman järjestää Jyväskylän AMK:n Music and Media Management -linja

Sencity-tapahtuma on tuotettu varsin tuoreen Jyväskylän AMK:n Music and Media Management -linjan toimesta.Tapahtuman järjestelyistä vastaa yhteensä kuusi henkilöä.

- Music and Media Management on tänä vuonna tullut uusi kansainvälinen opintolinja. Käytännössä kyse on opintokurssista, missä työskennellään ja saadaan työstää kiinnostavia projekteja, kertoo Hanna Keskinen.

- Sencity-tapahtumaa ollaan oltu tekemässä viime syksystä, jatkaa Keskinen.

Sencity Finland järjestetään tänään 25.04.2009 Yökerho Night Jyväskylässä. Juhlinta-aika on Klo 22-04. Ennakkoliput myynnissä Lippupisteessä! Tapahtuma on K18.