The White Stripes tapaa Amerikan rap-starat

Julkaistu Ke, 06/05/2009 - 11:55
  • Adrian Champion  (Kuva: http://starsandstripesproject.com/)
  • "Kyseessä on tavallaan rap-albumi, tavallaan nk. mashup. Jos puhutaan kuuntelukokemuksesta, kyseessä on ehdottomasti rap-albumi."

Jos aikaisemmin rokissa, elämässä, musiikissa ja taiteessa albumit tai kappaleet ovat syntyneet jonkinlaisten suunnattomien suurien tunteiden, nuottien, sävelten, rytmin ja sanoitusten pohjalta, toista se on nykyisin.

Oikeastaan, kun ajatuksen pukee sanoiksi, tämän artikkelin aihe antaa musiikin syntyprosessille jokseenkin kyseenalaisia ulottuvuuksia:

– Kun muutama vuosi sitten törmäsin The Whites Stripes -yhtyeeseen ensimmäistä kertaa, kävin oitis Doorbell-kappaleen kuultuani lataamassa bändin koko tuotannon iTunesista. Bändin raaka ja klassinen soundi tuotti minulle tarpeen samplata yhtyeen jokaista kappaletta.

Näin siis herra Adrian Champion Stars & Stripes – The White Stripes Reimagined -albumin tuottaja kuvailee suunnatonta synnytystuskaansa, starsandstripesproject.com-saitin aböyt-sivulla. Samaiselta saitilta tuore albumi on myös ladattavissa ilmaiseksi.

Adrian Champion Presents: Stars & Stripes - The White Stripes Reimagined from Adrian Champion on Vimeo.

Kyseessä on tavallaan rap-albumi, tavallaan nk. mashup. Jos puhutaan kuuntelukokemuksesta, kyseessä on ehdottomasti rap-albumi.

Levyn ajatuksena on ollut yhdistää pelkästään The White Stripesiä samplaamalla tuotetut taustat a cappella rap-heittoon ja mikäpäs siinä, ihan kelvokkaastihan tuo on onnistunut.

Levyllä kuullaan mm. sellaisten artistien heittoa kuin Busta Rhymes, Redman, Notorius B.I.G & 2Pac, Jay-Z, Common ja Eminem.

Yleensä mashuppeja saattaa yhdistää jonkinlainen huumoriaspekti. Tässä tapauksessa herra Champion on kuitenkin kyennyt tuottamaan varsin kelvollisen rap-albumin. Ehkäpä se antaa The White Stripes -yhtyettä kuunnelleille faneille vieläkin enemmän.