Mustaa joulua TOP-10 (viikko 51/08)

Julkaistu Ma, 15/12/2008 - 12:10
 1. James Brown: Christmas is Love

  Soul-veli numero ykkönen kiteyttää joulun sanoman armottoman ähellyksen ja piiskaavien torviriffien kera. Jamesilta löytyy pitkä liuta joulu-funkin kulmakiviä, tässä siivu hikisimmästä päästä.

 2. Big John Greer: We Wanna See Santa Do The Mambo

  Kyllähän lapsikin Pukki jakaa, mutta osaako hän jorata? Tämän polttavan kysymyksen nosti pöydälle römäkkä-ääninen rhythm and blues-laulaja John Greer 50-luvun rempseässä joulu-groovailussa.

 3. Clarence Carter: Back Door Santa

  Pikkutuhmuudet kuuluvat souliin kuin manteli puuroon. Komeaääninen Clarence Carter revittää klassiseen 60-luvun tyyliin pukista, joka säätää kaikenlaista bisnestä lahjojen jaon lisäksi…

 4. Run-D.M.C: Christmas In Hollis

  Clarence Carterin tuhmeliinipukkia tahdittaneet funkyt torvikuviot toimivat pohjana kaikkien aikojen legendaarisimmassa joulu-räpäytyksessä. Run-D.M.C ylistys Queensin kaupunginosan jouluilulle sai kylkeensä mainion videon.

 5. Bootsy Collins feat. Snoop Dogg: Happy Holidaze

  Funk-hörhöilyn kuningas Bootsy pistää joulualbumillaan Christmas is 4 Ever joululaulut lihoiksi ja saa loihdittua tunnelman, joka hikisyydessään lähentelee pornografiaa. Onko se oikein? Ehkä ei, mutta hauskaa ainakin.

 6. Chuck Berry : Run Rudolph Run

  Johnny B. Gooden ja Petteri Punakuonon ristetys ei ole frankensteinin hirviö vaan kaikkien aikojen legendaarisin joulurokki.

 7. Jackson 5: Someday at Christmas

  Motown-yhtiö tehtaili kaiken muun ohessa joululevytyksiä keskeisiltä artisteiltaan. Miihkalin ja veljesten joulusetti on pääosin aika juustoinen, mutta seassa on tulevan supertähden fiiliksellä tykittämä sesonkisoulin helmi.

 8. Kenny Burrell: Little Drummer Boy

  Okei, myönnetään. Kenny on valkoihoinen, mutta käänteis-apartheidin nimessä emme voi jättää kaikkein sielukkainta joulujazzaria pois listalta. Rumpalipoika kääntyy hienosti bluesiksi vuonna 1966.

 9. Charles Brown: Merry Christmas Baby

  Jouluna jos milloin voi iskeä blues. Veli Charlesin savuinen vaikerrus osuu tähän saumaan.

 10. The Drifters: White Christmas

  Kaikkien aikojen suosituin joulurenkutus saa tyylikkään doo wop-kohtelun. Elvis Presley diggasi Driftersiä ja syystä.