Erilaista joulua TOP 10 (viikko 52/08)

Julkaistu Ma, 22/12/2008 - 11:48
 1. The Sonics: Don’t Believe In Christmas

  Kaikkien aikojen ensimmäinen joulu-punk vuodelta 1965 virittää tehokkaasti pessimistiseen ja ärtyisään joulun odotukseen Chuck Berrylta lainatulla sävelmällä.

 2. AKIM & The Teddy Vann Production Company: Santa Claus Is A Black Man

  Ette tainneet tietää tätäkään? Tämä uskomaton lapsen jokelluslaulun ja black power-hengen yhdistelmä kääntää joulumytologian uuteen kulmaan.

 3. Leevi& The Leavings: Jouluaattona kännissä

  Parhaat humoristit ovat usein tragiikan reunamilla liikkuessaan. Gösta Sundqvistin kuvaelmassa huono elämä sekoittuu joulutunnelmaan unohtumattomalla tavalla.

 4. Monster Magnet: Dead Christmas

  Aidosti huumeisen kuuloista joulumusiikkia on aika vähän. Monster Magnetin säveleltään melankolinen mutta lyyrisesti vihaa tihkuva psykedelianumero paikkaa tätä ”aukkoa”, jota harva haluaa paikattavan.

 5. Mary Gauthier: Christmas In Paradise

  Tuore jouluhelmi on riipaiseva ja hauska kuvaus kahden pummin joulusta. Joillekin jouluparatiisi on rauhallinen sillanalus ja talonmies, joka antaa olla rauhassa.

 6. Kip Addotta: I Saw Daddy Kissing Santa Claus

  Maailman rasittavin lallatus saa tervetullutta lisäfjongaa mainiossa parodiaversiossa.

 7. M.A Numminen: Joulupukki puree ja lyö

  Jumalauta kakarat, kohtaa paukkuu pakarat, jos joulun ilosanoma ei ala mennä kaaliin.

 8. Teppo Karjalainen: Elviksen joulu

  Oululainen Elvis-tietäjä Teppo Karjalainen maalaa joulumaiseman, jota on mahdoton kuvailla. Tämä joulu on ainakin kerran elämässä kuultava. Vahvasti eläytyvä lausuntaesitys niputtaa rockin kuninkaan ja Kristuksen syntymäjuhlan yhteen ainutlaatuisel

 9. Sonic Youth: Santa Doesn’t Cop Out On Dope

  Jouluna voi tehdä myös päihdevalistusta: sanokaa ei huumausaineille, koska pukkikin tekee niin!

 10. Commander Cody: Daddy’s Drinkin’ Up Our Christmas

  Ei ole mitenkään yllättävää, että country-artistit ovat vääntäneet joulusta värssyn jos toisenkin. Ei ole myöskään yllättävää, että aika monissa honky tonk-jouluralleissa lipsahdetaan elämän varjopuolelle. Tällä kertaa se tapahtuu