Ikimuistoisia listaykkösiä Suomesta Top 10

Julkaistu Ma, 16/02/2009 - 11:57
 1. Delta Rhytmn Boys: Tula Tullallaa 1952

  Meillä nähtiin ensi kertaa olympialaiset, saksalainen rauhankyyhky, brasilialainen kolmiloikkaaja,amerikkalainen, uutejuoma ja muita oudonvärisiä urheilijoita. Musiikkilistojakin kerättiin aina välillä jo ovensuukyselyissä.

 2. Jay Epae: Putti Putti 1961

  Silloisen merirosvoradion kenttäkoe, soitetaan yhtä ja ainoaa kappaletta niin usein että varmasti jää päähän. Ruotsalaiset jäivät samaan koukkuun,mutta Hawaijilla oltiin aika tietämättömiä tapahtuneesta. Kaane ana. Eh.

 3. Jaana ja Tiina: Musta kissan tango 1971

  Suomalaiset veivät tangon Japaniin 60-luvulla ja 70-luvulla japanilaiset palauttivat sen. Kaksi kaunista,vahvaa,kaksosta, kirkasta,korkeaa ja kovaa pikkutytön ääntä tekivät tekstistä elvää ja lujilla olivat studion seinätkin.

 4. Jaana Wilenius: Tiina Titi Tyy 1981

  Kansanlegendan mukaan tiputanssi pisaratarttui panepidemiaksi Keski-Euroopan mäkiviikolla. Onneksi Kiinassa ei pahemmin hypätä mäkeä.

 5. Jonna: Minttu sekä Ville 1983

  Mainettaan parempi. Mutta älkää kysykö Jonnalta.

 6. Baltimora: Tarzan Boy 1985

  Voi miksi,voi miksi emme lähettäneet Juicen Ilomantsia euroviisuihin kun se kerran oli mahdollista. Tai edes Tarzanin kalsarit ennaltaehkäisevän iskun strategian mukaisesti jo aiemmin.

 7. Samantha Fox: Touch me 1986

  Herkkä Samatha pakeni isolle kivelle turvaan,kun se päästettiin Suomen suviyössä mylvivän mullilauman eteen. Eräällä toisellakin artistilla oli ollut tämänniminen kappale jo listaykkösenä täälläpäin. Se ei ollut The Doors.

 8. Kim Lönnholm: Minä olen muistanut 1989

  Kuka voisi unohtaa? Varmuuden vuoksi listaykkönen läpi kesän ja pitkin.

 9. Bat & Ryyd: Ehtaa tavaraa (80-luvun tykki) 1989

  Kautta ryydyksen! Omaperäisyys on yliarvostettua!! Peteliuksella ja Kallialalla oli jo tuohon mennessä ollut sketsihahmo Ryydman!!!

 10. MC Nikke T: Ihminen ei voi elää vetämättä.1990

  Tätä filosofit kautta aikain ovat pohtineet, pelänneet tai toivoneet. Ihminen onkin pelkkä tahdoton kellokoneisto.