Etusivu
Tekijät
Kuvauspäiväkirja
Visailut
Palaute

Vicky Rosti + Ilkka Alanko (Neljä Ruusua) + Pauli Hanhiniemi (Kolmas Nainen, Perunateatteri)

Ovi auki potkaistiin kulttuuriarkistoon! Hyppää hurmioon! Popmuseon pölyt pyyhitään ja elämän tarkoitus selvitetään.

 
Kuva: YLE Kuvapalvelu, Seppo Sarkkinen Kuva: YLE Kuvapalvelu, Seppo Sarkkinen Kuva: YLE Kuvapalvelu, Seppo Sarkkinen
Vicky Rosti Ilkka Alanko Pauli Hanhiniemi

Vicky Rosti kasvoi musiikkiperheessä. 15-vuotias laulajan alku voitti iskelmälaulukilpailun ja Danny pestasi hänet siltä istumalta kesäshowhunsa. Ensisingle Kun Chicago kuoli (1975) nousi listaykköseksi ja Vickyn asema Danny Showssa uhkasi jo itseään päätähteä. Vickyn dynaaminen ääni ja käännösklassikot syöpyivät kansan sydämiin, ja kolmen kesän jälkeen Vickyllä oli jo oma show. 80-luvulla Vicky keskittyi perhe-elämään, ja kävi voittamassa Euroviisut 1987. 1991 Vicky tapasi Leo Frimanin, joka ehdotti yhteistyötä Menneisyyden vangit –yhtyeen kanssa. Poppia kyydissä –ohjelmaan Vicky lupautui Rokin korkeat korot –konsertin äänenavauksessa. Outi Popp ehdotti trioon kahta reilua kaveria, Ilkka Alankoa ja Pauli Hanhiniemeä.

www.poppikone.fi

Testaa tietämyksesi Vickystä:

Ilkka Alanko ei ole ottanut paineita isoveljensä menestyksestä vaan on kulkenut omaa tietään Neljä Ruusua yhtyeen nokkamiehenä. 13-14-vuotiaat joensuulaiset kaverukset perustivat vuonna 1982 yhtyeen, joka pääsi seuraavana vuonna Rockin SM-kisojen finaaliin asti. 1985 yhtye sai nimen Neljä Ruusua, ja Ilkka, Kode Koistinen, Lade Laakkonen ja Kämy ovat pitäneet siitä asti yhtä. Emi otti yhtyeen suojiinsa ja esikoisalbumi julkaistiin 1987. Neljäs albumi Hyvää yötä Bangkok (1990) vei linjaa tanssillisempaan suuntaan, ja bändiä verrattiin jopa U2:een. 1990-luvulla Neljä Ruusua teki musiikillisia kokeiluja sinfoniaorkestereiden ja tanssijoiden kanssa ja julkaisi kaksi englanninkielistä levyä.

www.neljaruusua.com

Testaa tietämyksesi Ilkasta:

Pauli Hanhiniemi oli Vickyn fani jo ala-asteella, joten kutsu samaan jaksoon oli mieluisa. Alavutelainen Kolmas Nainen yhtye tuli toiseksi Rockin SM-kisoissa supervuonna 1984, jolloin kisan voitti kouvolalainen Peer Gunt ja kolmanneksi tuli helsinkiläinen Keba. Konstailemattoman rockyhtyeen linja kiteytyi kappaleessa ”Sähkökitara, hyvää tahtoa ja kavereita” (1986). Kolmas nainen hajosi vuonna 1994 ja jätti yleisöön suuren ikävän. Tilalle syntyi Pauli Hanhiniemen Perunateatteri, jonka ohella Pauli on kirjoittanut sanoituksia muille artisteille, tuottanut elokuvamusiikkia ja näytellyt. Tampereen Työväen Teatterissa saa syyskuussa 2004 ensi-iltansa musikaali Suruttomat, jossa Pauli näyttelee. Poppia kyydissä –ohjelma sai Paulin lainaksi teatterilta yhdeksi päiväksi.

www.kolmasnainen.net

Testaa tietämyksesi Paulista: