Etusivu
Tekijät
Kuvauspäiväkirja
Visailut
Palaute

Maarit Hurmerinta + Heikki Salo (Miljoonasade) + Jussu Pöyhönen (Suurlähettiläät)

Nostalgisen soulkeitoksen ainekset ovat kasassa ja tie auki taivasta myöten. Tästä jano jää kieleen!

 
Kuva: YLE Kuvapalvelu, Seppo Sarkkinen Kuva: YLE Kuvapalvelu, Seppo Sarkkinen Kuva: YLE Kuvapalvelu, Seppo Sarkkinen
Maarit Hurmerinta Heikki Salo Jussu Pöyhönen

Kun Love Recordsin Atte Blom saa 1972 käsiinsä treenikämpällä äänitetyn c-kasetin, jolla Maarit lauloi, levypomo ilmoitti: tää gimma tänne heti maanantaina! Persoonallisen laulajan ensilevy ja tyyli saivat innostuneen vastaanoton 1973. Vuonna 1974 Sami Hurmerinta löysi tiensä Maaritin takahuoneeseen, mistä alkoi pariskunnan yli 30 vuoden mittainen yhteinen musiikkiura. Maaritin biiseihin ovat tehneet tekstejä mm Mikko Alatalo, Hector, Juice Leskinen, Heikki Salo, Junnu Vainio, Irina Milan, Kaisu Liuhala ja Mikko Kuustonen. Viimeisimmillä albumeillaan Maarit on näyttänyt kyntensä säveltäjänä ja sanoittajana. Poppia kyydissä –ohjelmaan Maarit toivoi mukaan Heikki Saloa.

www.maarithurmerinta.com


Testaa tietämyksesi Maaritista:

Kosmonautti Juri Gagarinille omistettu single Lapsuudensankarille (1986) avasi jyväskyläläiselle Miljoonasade-yhtyeelle pääsyn suurien suomalaisten bändien joukkoon. Heikki Salolle se merkitsi opintojen viivästymistä ja omistautumista musiikille ja kirjoittamiselle. Heikki Salo on tehnyt tekstejä mm. Maaritille, Yö-yhtyeelle, Liisa Taville, Tommi Läntiselle, Kojolle ja Antti Pääkköselle. Hän opettaa tekstintekoa ja sai 1995 Juha Vainio Rahaston tunnustuspalkinnon. Hän on kirjoittanut tv:lle ja teatterille, ja esikoiskirja Kynsilehto ilmestyi 2001. Tampereen Työväen Teatterissa saa syyskuussa 2004 ensi-iltansa musikaali Suruttomat, jossa on Heikki Salon sanat.

www.heikkisalo.com

Testaa tietämyksesi Heikistä:

Jussu Pöyhösen musiikillinen ura käynnistyi Turussa 1984 englanninkielisessä rap-yhtyeessä, kunnes 1988 syntyi Soulin suurlähettiläät. Yhtye voitti paikallisradio Auran Aaltojen bändikilpailun, jonka seurauksena radio tuotti 1990 ensisinglen Pitääxunaina? EMI kaappasi lupaavan yhtyeen heti talliinsa. Debyyttialbumilta ”Omituisten otusten kerho” (1991) löytyy useita suomipopin klassikkoja. Kova keikkatahti sai yhtyeen pitämään pitkän tauon 90-luvun lopulla, jona aikana Jussu teki kaksi soololevyä. Poppia kyydissä –ohjelma löysi Jussun meilitse Etelä-Afrikasta, ja myönteinen vastaus tuli paluupostissa. 

www.suurlahettilaat.com

Testaa tietämyksesi Jussusta: