Etusivu
Tekijät
Kuvauspäiväkirja
Visailut
Palaute

Jonna Tervomaa + Ismo Alanko + Tuomari Nurmio

Suomipopin syöksylaskijoita studiossa. Raivaa tiesi teeveen ääreen ja istu tähtien pöytään! Mukaan, ihan seuraksi vaan, Minttu ja Ville!

 
Kuva: YLE Kuvapalvelu, Seppo Sarkkinen Kuva: YLE Kuvapalvelu, Seppo Sarkkinen Kuva: YLE Kuvapalvelu, Seppo Sarkkinen
Jonna Tervomaa Ismo Alanko Tuomari Nurmio
Syksyn Sävelen voitto (1983) kappaleella Minttu ja Ville tarjosi Jonna Tervomaalle suoraa tietää iskelmätaivaaseen, mutta Jonna painoikin jarrut pohjaan. Vasta muutettuaan Helsinkiin opiskelemaan Jonna alkoi tunnustella musiikin tekemistä vakavasti. Tuottaja Jussi Jaakonahon kanssa löytyi yhteinen sävel ja biisintekijöiksi saatiin mm Tuure Kilpeläinen, Lasse Kurki, Mikki Kauste ja Markus Nordenstreng. Vuonna 1998 ilmestyi omintakeinen ja kypsä debyyttialbumi. Jonna Tervomaan onnistuivat nappaamaan omaan jaksoonsa suomirokin raskassarjalaiset Tuomari Nurmio ja Ismo Alanko.

www.jonnatervomaa.com

Testaa tietämyksesi Jonnasta:

Ismo Alanko perusti ystäviensä Kinnusen veljesten ja Reijo Heiskasen kanssa bändin, jolle nimi vohkittiin sumeilematta joensuulaiselta kodinkoneliikkeeltä. 1978 Hassisen Kone voitti Rockin SM-kisojen uuden aallon sarjan, ja ensilevy "Täältä tullaan Venäjä" (1980) antoi shokkihoitoa koko maalle. Yleisradion toimittajat Anneli Tempakka ja Maija Dahlgren kävivät rockmusiikin vastaiseen taistoon pitkälti Hassisen Koneen Rappiolla-biisin järkyttäminä. Tekstin sanoma ymmärrettiin tietysti väärin. Koneen hajottua Ismo perusti Sielun Veljet -yhtyeen Affe Forsmanin, Jouko Hohkon ja Jukka Orman kanssa. 1990 Ismo avasi soolouransa Helsingin Juhlaviikkojen tilausteoksella ja Kun Suomi putos puusta -albumilla. Hän on tehnyt musiikkia elokuviin, teatterille ja tv:lle.

www.ismoalanko.com

Testaa tietämyksesi Ismosta:

Hannu ”Tuomari” Nurmio työskenteli Uusi Laulu lehdessä ja oli perustamassa Elävän Musiikin Yhdistystä Elmua vuonna 1978. Esimmäisen Valo yössä singlen jälkeen paluuta järjestötoimintaan ei enää ollut. Nurmio albumit Kohdusta hautaan (1979), Maailmanpyörä palaa (1980), Lasten mehuhetki (1981) ja Punainen planeetta (1982) ovat suomipopin klassikkoja. Nurmion tyyli oli täysin omintakeinen, ja hän uudistui jatkuvasti. 90-luvulla hän kokosi ympärilleen mm. torvisoittokunnan ja innostui myös kuvataiteista. Vuonna 2000 ilmestyi albumillinen muiden artistien tulkitsemia Nurmio-klasareita, mutta Poppia kyydissä –ohjelmassa Nurmio tarttuu Ismo Alangon ja Jonna Tervomaan kappaleisiin.

Testaa tietämyksesi Nurmiosta: