Radiomafian sivuja ei enää päivitetä - Tervetuloa 13.1. alkaen YLEX:n nettisivuille www.ylex.fi!
 


1. CHILDREN OF BODOM

2. ROBBIE WILLIAMS

3. T.A.T.U.

4. GIMMEL

5. SOUNDTRACK


Radiomafia > Musiikki > Viikon rautis


Levy-yhtiö
State of Decay
Audiovent: Looking Down

Toistaiseksi tämä poppoo tunnetaan näillä leveysasteilla parhaiten siitä, että bändin laulaja Jasonin ja kitaristi Benin (ja velipuoli, basisti Paul Friedin) isoveljet vaikuttavat toistaiseksi vielä isommassa yhtyeessä. Brandon Boyd ja Mike Einziger nimittäin ovat Incubuksen kantavat voimat. Ben Einzigerin mukaan isoveljet ovat auttaneet Audioventiä lähinnä bisnespuolella, kaiken muun nelikko on tehnyt itse.

Audioventin juuret ulottuvat 90-luvun alkupuolelle, jolloin teini-ikäiset kalifornialaiset päättivät pistää bändin pystyyn. Yllättävää kyllä, suuri osa vielä tuolloin Ventiksi kutsutun bändin vaikutteista oli klassisia eurooppalaisia rockbändejä, kuten Beatles, The Who, Led Zeppelin ja Queen. Toki aikalaisiakin kuunneltiin (Metallica, Peppers, Nirvana). 1990-luku kului opiskellessa, omaa soundia etsiessä ja keikkoja lähinnä kotiseudulla tehden. Ensimmäinen kookkaampi merkkipaalu oli omakustanne-cd Papa's Dojo, joka myytiin nopeasti loppuun. Kun vuosituhat vaihtui, Vent oli muuttunut Audioventiksi ja diili ison levy-yhtiön kanssa oli tosiasia. Dirty Sexy Knights in Paris -levy julkaistiin jenkkilässä viime syksynä.

Audioventin vahvuus on ehdottomasti monipuolisuus. Levyltä löytyy amerikkalaista nykyhardrockia tai metallia, balladiosastoa ja silkkaa kitarapoppia. Jenkeissä kakkossinglenä julkaistu Looking Down edustaa levyn raskainta antia, mutta sekään ei ole ihan puhdas mättöbiisi, vaan vivahteissa piisaa. Dirty Sexy Knights in Paris julkaistaan Suomessa tammikuun lopussa ja Looking Down soi Upteekissa vuoden 2003 ensimmäisenä ja viimeisenä Rautaisannoksena, 3 kertaa päivässä.