Radiomafian sivuja ei enää päivitetä - Tervetuloa 13.1. alkaen YLEX:n nettisivuille www.ylex.fi!
 
Radiomafia > Säiliö > Radiomafia-faktat > Radiomafia - lyhyesti
Radiomafia - lyhyesti

Joskus radio ei ole vain radio.

Radiomafia on populaarikulttuurin kanava, joka pyrkii musiikillaan ja aiheillaan tavoittamaan erityisesti nuoret ja nuoret aikuiset.

Radiomafia on ylpeä monipuolisesta ohjelmistostaan, joka tarjoaa ohjelmia paitsi suurelle yleisölle, myös pienemmille ryhmille. Esimerkiksi musiikin erikoisohjelmia kanava tarjoaa viikoittain noin neljäkymmentä tuntia.

Musiikin erikoisohjelmien lisäksi Radiomafia tunnetaan huumoriohjelmistaan, joista nauttivat sekä kuulijat että alan ammattilaiset. Esimerkkeinä tästä mainittakoon Alivaltiosihteeri, Leila ja Annukka, Koe-eläinpuisto sekä Tarja Kulho Korson Räkkärimarketista ja Mirva.
Pietarinkadun Oilers Go Go! -lätkäohjelmalle mikään ei ole edelleenkään pyhää, paitsi Jari Kurri ja sunnuntai.

Radiomafia tarttuu aktiivisesti ajankohtaisiin, kohderyhmää koskeviin aiheisiin ja järjestää teemapäiviä, tietoiskuja ja erilaisia kampanjoita. Esimerkkeinä mainittakoon suvaitsevaisuutta käsittelevä Pipo löysällä -kampanja ja joulukuun alussa vietettävä Maailman Aids -päivä. Kesäkumikampanjassa radiomafialaiset jakavat lähes 100 000 Kesäkumia eli yksittäispakattua kondomia erilaisilla festivaaleilla ja tapahtumissa. Kampanja toteutetaan yhteistyössä Suomen Punaisen Ristin kanssa ja sitä suojelee sosiaali- ja terveysministeriö.

Musiikin osuus Radiomafiassa on 74%, tästä noin neljännes on suomalaista musiikkia. Kanava esittää usein koti- ja ulkomaiset musiikkiuutuudet ensimmäisenä ja ottaa myös riskejä, joita kaupallinen radioala ei mielellään ota uusien bändien ja levyjen kanssa.
Musiikin erikoisohjelmien ja musiikkituotannon järjestämät konsertit ovat perinteisesti saaneet runsaasti kiitosta.
Radiomafia kokoaa viikoittain Suomen Virallisen Listan eli suomalaisen Top 40 albumilistan.
Radiomafia on valtakunnallinen kanava, jolla on yleisöä ympäri maata. Päästäkseen lähemmäksi kuulijoitaan Radiomafia kiertää Suomea ahkerasti opiskelijatapahtumissa, messuilla, laskettelukeskuksissa ja muissa tapahtumissa - erityisesti kesäisin kanava tekee suoraa lähetystä kotimaisilta festivaaleilta.

Musiikin erikoisohjelmien ja musiikkituotannon järjestämät konsertit ovat perinteisesti saaneet runsaasti kiitosta. Radiomafia on taltioinut jo kymmenen vuoden ajan säännöllisesti kotimaisia artisteja musiikkifestivaaleilla, erilaisissa tapahtumissa, klubeilla ja konserteissa. Live-tuotannon avulla on etsitty uusia kykyjä ja dokumentoitu jo vakiintuneiden artistien elämänkaarta. Radiomafian live-listalta löytyy noin 300 artistia. Radiomafian livetaltioinneista on koottu Hyvää ja Kaunista, Radiomafia Live Vol 1. -cd, jolla kuullaan otos kotimaisen musiikin ajankohtaisia ja ajattomia esityksiä 90-luvulta. Kansainvälisellä puolella Radiomafia tekee aktiivisesti EBU-yhteistyötä konserttien vaihdossa.

Perustettu 1990
Digitaalinen toimitus- ja lähetysjärjestelmä
Musiikin osuus 74%

Ohjelmajohtaja: Jukka Haarma
Ohjelmapäällikkö: Saila Mattila
Musiikkipäällikkö: Ville Vilén
Tuottajat: Harri Hakanen, Satu Kurvinen, Leena Lehtinen, Susa Hölttä, Johanna Talasterä, Pertti Ylikojola
Internettuottaja: Janne P Lindroos
Tiedottaja/projektituottaja: Minna Peltomäki
Projektituottaja: Juhani Kansi

E-mail:
etunimi.sukunimi@yle.fi
www.yle.fi/radiomafia

Postiosoite:
Radiomafia
PL 17
00024 Yleisradio

Puhelin ja fax:
p. 09-14801/keskus
p. 09-148 2822/studio
Fax 09-148 2650

Käyntiosoite:
Yleisradio Oy (YLE)/Radiomafia
Radio- ja tv-keskus
Radiotalo
Radiokatu 5 D, Länsi-Pasila, Helsinki

Palaute tästä