Mitsubishi vetäytyy MM-sarjasta

Japanilainen Mitsubishi vetäytyy rallin ensi kauden MM-sarjasta. Mitsubishin tehdastallin piti osallistua ensi vuonna kuuteentoista MM-ralliin kahdella autolla.

Harri Rovanperän ja Italian Gigi Gallin oli määrä ajaa Mitsubishin tehdaskuljettajina, mutta he jäivät ilman ajosopimusta.

Mitsubishin vetäytymisen jälkeen ensi vuoden MM-ralleihin jää vain kaksi tehdastallia: Ford ja Subaru. Vain viikko sitten Skoda ilmoitti lopettavansa MM-sarjassa tehdastallina. Citroen ja Peugeot ilmoittivat vetäytymisestä jo aikaisemmin.

Vuonna 1974 perustetun Mitsubishin ralliautolla ovat suomalaisista MM-ralleihin osallistuneet Rovanperän lisäksi mm. Ari Vatanen, Pentti Airikkala, Marcus Grönholm, Jani Paasonen, Toni Gardemeister, Kristian Sohlberg sekä Tommi Mäkinen, joka voitti kuljettajien maailmanmestaruuden Mitsubishin ratissa vuosina 1996-1999. Mäkinen ajoi myös Mitsubishin viimeisen MM-voiton Safari-rallissa 2001.

Käsittämätöntä touhua

Olin tukehtua aamukahveilla pullaan, kun näin uutisen lehdessä. Kyllä nyt tulee MM-sarjasta todella köyhä... Kaksi tehdastallia, eihän siinä ole enään mitään järkeä.

Lopettaisivat samantien koko sarjan, pelleilyksihän tämä menee. Ei enää paljoa anneta arvoa maailmanmestarille...

JOS kiroilisin, . .

..niin NYT kiroilisin, Roviksen puolesta.

KERPELERSSI!