.2006. - eiköhän alotella.

.Jokos kohta alakaa kauhii keskustelu ja polemiikki tämän vuoten Suurajoista.

ps. voisko ajatella tuohon fotokisaan muuten kategorioita vaikka malliin:
- EK-kuvat
- varikkokuvat
- muutoiminta -kuvat

NORF 06

Keväällä yritin jo keskustelua availla, mutta vähän hiljasta on ollut ;) Ehdottamasi kategoriat vaikuttavat hyviltä, kannatan! :)

NORF 06 <= näyttää sotaharjoituksen lyhenteeltä :)

Aloitellaan sitten...

Ralliradion toimesta suunnittelu on jo pitkällä, tänä vuonna koko Suomi pääse osalliseksi MM-rallin tunnelmasta. Valtakunnallisiä pätkiä on luvassa niin tutuissa "viittävaille" urheiluradion lähetyksissä kuin myös pidemmissä "pätkissä" joita on päivän mittaan kiitettävästi.
Lisäksi YLE satsaa Paviljongissa majailevan ralliyleisön viihtyvyyteen oman lavan ohjemistolla, joka muuten huipentuu perjantaina Anna Eriksonin ilmaiskonserttiin :)

Ralliradion tiimi on kokenut jonkin verran muutoksia, niistä varmaankin kertoo "tuottajagurumme" Arvo Vuorela.

Tästä on hyvä aloittaa, ja jos jotain kysyttävää arvon rallikansalla on niin hulvaton tiimimme varmasti mielellään vastailee :) sannapee etunenässä ;)

Enää 36 yötä rallin alkuun (12.7.06)

Marko ÄM

"Asialliset hommat hoidetaan ja muuten ollaan kuin ellunkanat."

Nyssetulee! Tai siis kohta...

Kun kerran käsky käy, niin pakkohan se on!

Aamujen laskenta on siis jossain päin Suomea jo aloitettu ja hyvä niin, ollaan sitten valmiina kun tosikoitos alkaa. Kaihomielellä lueskelin noita viime syksyn kirjoituksia rallien jälkeisestä tyhjiöstä, niitä on tässä vaiheessa niin vaikea ymmärtää. Nyt on nimittäin rallikutinan vuoro eli elämme jännittäviä aikoja, kaikki hauskuus on vielä edessä.

Joitakin muutoksia siis tulee paitsi ralliin, myös ralliradioon ja voin luvata, että entistä parempaan suuntaan. Tässä vaiheessa olisikin mukava kuulla/lukea, millaisia odotuksia ja toiveita teillä kuuntelijoilla on tulevan kisaviikonlopun suhteen. Joten laittakaas vastaten/kommentoiden tähän viestiin, niin saadaan aikaan mahdollisimman kattava rallipaketti!

Ja kysymyksiä voi toki myös laitella, minä vastaan etu- ja miettinen takanenänssä...;> Joo, alkaa tää huumorin taso olla ihan rallitaajuudelle viritettynä...

Mutta, palaamme. Ja toivottavasti vauhdikkaissa merkeissä!
Sanna

Ralliradio

Vuoden 2005 ralliradio oli oikein onnistunut kokonaisuus, siitä kiitokset :)

Odotukset ovat siis viime vuoden tasolla. Muuta parannettavaa en ole talven aikana keksinyt, paitsi sen, että ralliradio toivottavasti kuuluisi ympäri erikoiskokeita.

Ralliradion tiimikin muuttunut? Ohhoh, toivottavasti ei liikoja...

Tämän vuoden Ralliradio!

Mä luulen, että tänä vuonna tulee kaikkien aikojen paras Ralliradio.

Maailman paras ralliradio!

Hyvin menee, jos ralliradio jatkaa samalla tyylillä kuin aikaisempinakin vuosina. On vaikeata enää keksiä mitään paranneltavaa kisaviikonlopun aikaiseen tilanteen seurantaan ja sen välittämiseen rallikansalle. Niin tiivistä ja asiantuntevaa se on. Hyvä!

Aktiivisena ralliautoilun seuraajana ja harrastajana olen aika hyvin perillä rallista ja sitä ympäröivistä tapahtumista. Olin seuraamassa heinäkuun alussa järjestettyä SM OK-Auto Rallia Kouvolan seudulla. Positiivista tuona helteisenä lauantaina oli se, että Kymenlaakson radio oli ottanut "isoveljestään" mallia ja muutaman EK:lla liikkuvan ralliraportterin sekä rallistudion voimalla uutisoivat koko kisan ajan tietoja rallista. Oli haastatteluja niin kilpailukeskuksesta kuin EK:n maalista kilpailijoiltakin... Mutta jotain puuttui... ASIANTUNTEMUS lajia kohtaan!! Se jos mikä häiritsi, kun kuuli, ettei toimittajat välillä oikein tienneet, mistä puhuivat. Muuten oli kuitenkin mahtavaa, kun sai tulospalvelu tietoa ja kilpailijoiden kommentteja kuulla jo SM-tason rallissakin radiosta reaaliajassa. Hyvää kesän jatkoa ja oikein hyvää elokuista ralliviikonloppua! Nähdään Jyväskylässä!

Halipatsui täältä: Ouninpohjan kupeesta.

..nyt ois sitten koittanu se elokuun alku ja fotopalakintoo ootellaan; Ei kai (taas) liian aikasin?

Onhan voittopassi tuo jolla kaikkialle pääsee?
..Pitäs alotella jo suunnittelu ja eväsleipien teko . . . poltteloo jo kovin :)

Ja onhan se Teijjän Ralliratio ihan aatelia maalimankin mittakaavassa. Keskustelukki alakaa kohtsillää varmaa piristymään .. . Lisää infoo vaan - siis kaikki mahollinen myös tänne keskustelupuolelle, taajuuksista alakaen.

Fotokisaan osallistutaan jälleen

Saapas näkkee mitä kenkä tekkee. Perjantaina olen koko päivän ajanottohommissa 2 pätkällä. Muut päivät ovat vapaita rallien seurantaan ja tietenkin Ralliradion kuunteluun. Valokuvia tulee taas napsittua viimevuoden malliin. Onneksi tänävuonna on ihan 'ammattikalusto' käytössäni, että luvassa tasokkaampia kuvia :)

Tuo margox:n ehdottama kuvakisan gategoria on mielestäni ihan hyvä.

Enää 10 päivää

Kyllä tässä kädet jo syhyää ja rallikuume on aivan valtava!!! Voiko muuten pitää paikkaansa että garde ei aja koko rallissa...? No toivottavasti muut suomalaiset hoitaaa!

Juu ja tuo kuvakisan kategoria on mun mielestä kanssa loistava idea, ettei sit kaikki kuvat oo sekasin.

No ei muutakun odotellaaan sitä Maailman Parasta RALLIA!!!!!

Kädet tärisevät jo - ääni ei!

Moro kaikki rallifanit. Täällä Juha "Peltsi" Peltoperä.
Mukana ollaan ralliradion tiimissä ja käännän auton nokan kohti J-kyllä keskiviikkona. Toivottavasti pystymme palvelemaan Teitä jälleen hyvin ja teemme yhdessä happeningista mieliinjäävän. Yhteyttä saa ja pitää ottaa. Tässä kännykänuemro jo etukäteen. Laittakaa talteen ja soitelkaa tietoja maastosta... Kuumat "huhutkin" ovat tervetulleista.
Näkemisiin maailman parhaan rallin aattona.
Juha 0400 682 562

Tottakai..

..Tot-ta-kai: työ pystyttä tarjoomaan melle hyvän ralliration, kyllähä myö se tiejetää jo etukätee.

Joko?

Milloin aukeaa rallikuvien lähettämis mahdollisuus?? Ensimmäinen ralli-karavaani tavattu lutakossa tänään :)

Hei, kolsi & muut

Hei, kolsi & muut digiaktiivit! Kuviahan saa paiskata tänne yhteisöön vaikka heti! Galleriajaosta ei vielä kannata välittää, sillä ne uusitaan vielä ennen kisaa. Kirjoitin tuonne blogipuolelle hiukan faktoja tulevasta kuvakisasta. Kurkatkaa sieltä lisäinfoa!

T: Arvo radiolta

Erikoiskokeiden kunto

Kävin tänään katsastamassa muutaman EK:n läpi rallifiiliksen nostattamiseksi ;) Ouninpohjissa, Vellipohjassa ja Kuohulla seikkaillessani totesin, että tiet olivat varsin hyvässä kunnossa. Ainut asia mikä jätti mietityttämään oli kuivuus. Kun vastaan tuli auto niin hetken näkyvyys lähenteli nollaa. Toivotaan, että erikoiskokeita käsitellään jotenkin ennen starttia, muuten tulee jälkimmäisillä kuskeilla ikävät oltavat...

Kuvienlähetys?

Nyt en kyllä itse ole havainnut sellaista sivua mistä kuvia voisi jo lähetellä. Uudet gategoriat kyllä löysin jo?

Kiitos "arinu" havainnosta.

Kiitos "arinu" havainnosta. Itse suhailin yhteisössä ylläpitotunnuksilla, joten en huomannut, että kuvien lähettämistoiminto puuttuu vielä. Lisäämme toiminnon maanantaina.

entäs nyt?

satuin olemaan langoilla - toimiiko http://ralliradio.yle.fi/julkaiserallikuva nyt?

*TUIJA*
blogit.yle.fi/tuijataallahei

Kuvalähetys toimii!

Kyllä näytti ottavan kuvan sinne. Eli toimii.

hmh...

Aivan liian pieni tuo raja minkä kokosen kuvan saa lähettää... eihän tuo riitä mihinkään? Onko monikin lähetelly jo "uusia" kuvia tänne, yhden bongasin joka oli ilmeisesti testi. Onko jollakin vinkkejä mitenkä n. 500kb:n kuvan saa iskettyä tänne?

Kuvankäsittelyohjelma

Kuvien muokkaus & kuvakoon/tiedostokoon saa muutettua kuvankäsittelyohjelmilla, esim. Adobe Photoshop.

Kuvien pienentämiseen,

Kuvien pienentämiseen, katseluun (mm. diaesityksenä) ja pienimuotoiseen kuvankäsittelyyn kelpaa hyvin myöskin ilmainen Irfan View ohjelma. Sen uusin versio on 3.98. Ohjelman voi ladata esim. tästä Tucowsin osoitteesta http://www.tucows.com/preview/194967. Sivuston kautta latauksen voi tehdä parilta suomalaiseltakin serveriltä.

Vinkki

Ainakin mulla kun katson tuota kuvagalleriat sivua niin ne otsikot on toistensa päällä, en tiiä esiintyykö muilla tällaista mutta häiritsee silmää. Voiko tapaukselle tehdä jotain?

...

Toivottavasti vuoden 2006 ralliradiosta tulee yhtä onnistunut kuin aina ennenkin. Olen seurannut rallia ralliradion välityksellä jo vuodesta 2003. Jatkakaa vain samaan malliin ja kehittäkää palvelua niin hyvä tulee.

Kohta se tulee

Siihen on enää aikaa 2 vuorokautta, 4 tuntia, ja 10 minuuttia. Silloin se tapahtuu: Rallin MM-sarjan suomen osakilpailun ensimmäinen pätkä alkaa!!! Tanner tömisee, sormet syyhyävät ja kamerat ovat valmiustilassa: Sieltä ne tulevat, Grönholmi ja kumppanit, Valmiina kohtaamaan keski-suomen sorateiden tarjoamat elämykset ja haasteet. Ensi viikonloppuna he kohtaavat killerin vaativan raviradan, lankamaan aamuherätyksen, vellipohjan rajut hypyt, ouninpohjan kakariston tunnelman kääntäessään autonsa risteykseen, Urrian jättihypyn, moksi-leustun pitkän EK:n ja podiumilla seisomisen loistokkaan helpotuksen . Mutta kaikki eivät podiumille pääse. Heidän täytyy hypyt ja mutkat uhmaten raivata tiensä voittajan paikalle. Ja nämä taistelut meille tietysti kertoo ainut ja oikea ralliradio!!!!