Ouninpohja, missä paras paikka?

Pari kertaa olen rallissa ollut ja molemmilla kerroilla Ouninpohjassa olemme olleet Kakaristossa. Onhan Kakaristo se laakea pelto alue, jossa on mielettömästi autoja, telttoja, asuntoautoja jne.. jokin latobaarikin yms.

Tänäkin vuonna toki Ouninpohjaan menemme, mutta mikä olisi paras paikka. Eli missä Perjantai iltana parhaat "rallimeiningit" ja lauantaina katseltavaa?

Kiitos ja kumarrus jo etukäteen.

Jep jep

Siellä alkupuolellahan sitä hurjinta touhua on, aivan käsittämättömiä paikkoja. Legendaarisimpia paikkoja tietenkin on tuo Kakaristo ja keltaisen talon hyppyri. Keltaisella talolla on siinä pellolla ennen hyppyä ollut kymmeniä asuntoautoja ja telttoja, että eiköhän sielläkin sitä meininkiä ole, mutta Kakaristossa on vissiin pieni kaupunki pystyssä. Jos yöksi menee, niin suosittelisin keltaista taloa, Kakaristo on kuitenkin mielestäni aika laimea katselupaikka, pari mutkaa ja sitten se takaviisto risteys. Etsi google videosta Petter Solbergin suoritus vuodelta -03 niin näät, että kannattaako mennä alkupäähän vai Kakaristoon. =)

Onarin

Viime vuonne olin keltaisella talolla ja sinne tänäkin vuonna. Meininkiä on sielläkin. Pari isoa peltoa oli ainakin viime vuonna aivan lähekkäin tämän talon vieressä ja aivan täynnä ihmisiä. Tunnelma oli kyllä kuin Kaupungissa olisi :D Tässä olisi ainakin jonkilainen videon pätkä Ouninpohjasta ja kohdassa 3min 20 sekunttia niin on se keltaisen talon hyppyri ja äänestäkin kuulee kun yleisö huutaa :Dhttp://video.google.com/videoplay?docid=-4489207786167781542&q=solberg mut sanokaas muutkin katselu paikkoja kuin keltanen talo ja kakaristo...

Keltanen talo

Siellä on kyllä koko päivän huikeat meiningit. Italiaanot oli kovassa vireessä, mutta torviin meni kieltämättä jo hieman hermo. Pätkien välilläkin oli muutaman porukan show, kuten television rallilähetyksessä mainittiin, norjalaiset ja korvatunturi.

Makarooni pojat

Tarkotatko kun sillä kovaääni torvella leikkivät. ja soittivat kansallislauluaan? :D Aluksi se oli hulvattomat hauskaa mutta illalla se alkoi jo tympimään mut antaa poikien leikkiä kun pitkän matka ovat tulleet.

Niin sekin vielä

Niillähän oli sellanen sumutorvi ja sit se megafoni. Parilla pätkällä niihin törmättiin, kulttuurit kohtaavat.

Ounista

Ounissahan on paljonkin hyviä paikkoja.. Alussa hurjaa menoa juu, mut tosi hyvä paikka on myös n.1-2km ennen keltasta taloa oleva paikka jossa Sordo kaatoi viime vuonna ja samassa paikassa on myös Garde kaatanu Mitsulla, se vain ei ole virallinen katselualue.. Sit tietysti on se ns. "Liisan mutka" tämän vuoden vikalla katselualueella jossa ainakin takavuosina on ollut paljonkin toimintaa..

Näissä kaikissa paikoissa taitaa perjantaina tosin olla hiukan hiljasempaa..

Kyllä vain. Viime vuonna

Kyllä vain. Viime vuonna oli Ouni itä ja länsi, koska toissa vuonna Petter ajoi keskinopeudeksi 133 km/h, jolloin FIA:n sallima 130 km/h keskinopeus ylittyi. Näinpä nopein osuus jätettiin välistä pois.

Säännöt ovat muuttuneet ja enää tällaista "keskinopeuskattoa" ei ole, niin Ouni voidaan ajaa kokonaisena :-)

eli eikös ounin pätkiä

eli eikös ounin pätkiä ollut viimevuonna itä ja länsi ouni..? mites tänä vuonna onko pätkät yhdistetty? onko toi ounin kuuluisa keltainen talo itä vai länsi pätkällä? kuinka monen kilsan päässä alusta? kakariston tiedän kun siinä viimevuonna oltiin katsomassa mutta onhan siinäkin joku iso keltanen talo! mutta se ei varmaan se oikea ole kun tämän talon kohdalla on vain tasaista peltoa ja pari tiukempaa mutkaa.
tässä video jossa alusta noin 3min20sek päässä kovaa hyppyä.. mistä pätkä on idän alusta vai ouninlännen alusta?
kiitos. tarkotus olis löytää paikka jossa on hyvä hyppy kohta.
vinkkejä kaivataan ja lauantaina ollaan menossa.

http://video.google.com/videoplay?docid=-4489207786167781542&q=petter+so...

Just joo

Hyviä kysymyksiä tuollaset, että ajetaanko Ouninpohja yhdessä vai kahdessa osassa. Ollaanko sitä jo herätty talviunilta? Anteeksi nyt vaan, mutta aiheuttaa melkoista ihmetystä tälläisten itsestäänselvyyksien kysely. Jos on tulossa rallia katsomaan niin ehkä kannattaa perehtyä aiheeseen edes sen verran, että tietää mitä pätkiä ajetaan.

Ja sitten vastaus tuohon kysymykseen eli se on juuri se kohta se keltainen talo (talo siinä juuri ennen hyppyä vasemmalla). Kohta on kuutisen kilometriä pätkän alusta,katselualue D ja pysäköinti P2. Siinä kohdassa on sitten taatusti muitakin eli ajoissa paikalle, etenkin kun noista peltojen käytöstä pysäköinnissä ei ole varmuutta, kävelyä tulee vaikka se pelto olisikin käytössä.

Nyt kiireesti kioskille ja ostamaan Vauhdin Maailman katsojaopas ja katsomaan sieltä kaikki mahdollinen, 7€ tuosta lukupaketista on varsin kohtuullinen hinta.

Siinä hyvä selvitys.

Siinäpä on kerrottu selvästi. Kaikki D ja P2 on täyttä hepreaa sinulle jos et käy ostamassa katsojaopasta että kipinkapin se ostamaan koska noille lyhenteillä kommunikoidaan. =)

Jeps

Kiitos kommenteista, kyllä tuo katsojaopas jo löytyykin, mutta kun en idiota osaa yhdistää mitkä paikat ovat niitä joissa olemme jo parina edellisenä vuotena olleet.
Kakaristo siis taitaa olla juuri se paikka missä olemme aikaisemmin olleet. Katsellaan josko nyt sitten kokeilisi sitä keltaisen talon paikka...

Se paikka missä gardet ja

Se paikka missä gardet ja muut on vetänyt kallioon. Siinä on nyt hakattu aukko ja näkee hyvin. Autolla paikan löytää hyvin kun kallioon on kirjoitettu kolme nimeä. Parkkipaikalta alle kilometri kävelyä ja on katselualue. Olin itse mukana vetämässä nauhoja siihen niin olen hyvin varma. En ole kuitenkaan siinä töissä.

Toinen ei niin kuuluisa paikka on vm:n luettelossa kohta F sinne pääsee parkkipaikalle koko päivän. Siinä on joka toinen vuosi kaatunut auto. Viime vuonna zyruksen keltainen mitsu joka syttyi vielä vähän palamaan.

OK

Luulin et ei olis toi Sordo-Garde paikka virallinen katselualue kun ei ollu Katsojaoppaassa mitään mainintaa kyseisten herrasmiesten edesottamuksista kyseisessä paikassa..

Luulo ei koskaan kuitenkaan ole tiedon väärti :)

Missäs olit lopulta

Missäs olit lopulta katsomassa?

Vaikka ralli onkin jo ajettu

Vaikka ralli onkin jo ajettu niin täytyy sanoa, että keltaisella talolla oli aamulla ihan hyvä tunnelma, iltapäivällä olin seuraamassa leustua ja himosta, joten en paikalla ollut.

Vuonna 2006 olin itse juuri tuossa katselualueella F ja täytyy myöntää että ihan hieno paikka sekin on. Itseasiassa katselin rallia lähes siinnä kohtaa missä Zyryksen keltainen mitsu oli siirretty metsään. Ulosajo oli tapahtunut aamun erikoiskokeella, ei iltapäivällä jolloin olin siellä.

Me oltiin tänä vuonna ekaa

Me oltiin tänä vuonna ekaa kertaa Kakaristolla, ja meistä tuli kyl kaikista kertaheitolla Kakaristo-faneja. Ihan absolutely paras paikka. Pitkä näkymä, katselupaikkoja vaikka kuinka, lyhyt matka parkista, ei metässä rämpimistä... Tässä muutamia sýitä.

Kakariston maine

Aikoinaan sitä kansoitti pääasiassa jämsäläiset, kun pääsivät paikalle kävellen. Pikkuhiljaa siitä sitten kehkeytyi nykyisenlainen show. Paikkahan on ihan ok, ei siinä mitään, vauhdikkaita mutkia ja takaviisto risteys. Ajoissa saa olla mikäli meinaa ihan piikkipaikan saada niin, että näkee koko matkalta. Tavoitettavuuden ja laadun suhde toki huippuluokkaa, pelloilla parkkitilaa vähintään riittävästi. Itse suosisin Ouninpohjan alkupuolta, mutta kun porukalla mennään ja muuallekin olisi ehdittävä niin kyllä se Kakaristokin kelpaa.

Mä oon jättäny ounin aina

Mä oon jättäny ounin aina väliin ruuhkien takia.. Kai se joskus pitäs käydä katsoon.

VM:n kohdassa F kaatoi

VM:n kohdassa F kaatoi vetomies vihreän bemarinsa tänä vuonna. Juuri sama kurvi kuin zyruksen autolla viime vuonna.