Kuvakisan säännöistä,

Terve,

Kuvakisan sääntöjä voisi muuttaa sen verran, että jokaisella olisi joku tietty määrä montako kuvaa voi laittaa kisaan mukaan. Nyt on selvästi havaittavissa, että jotkut käyttävät tätä kaikkien omien kuviensa julkaisupaikkana, mikä ei ole hyvä asia koska joittenkin ottamat hienot kuvatkin voivat jäädä katsomatta kun kuvia on vain likaa. Eli joku kuvien lukumäärän rajoitus olisi minusta hyvä asia.

Ystävällin terveisin,

Vesa Tiainen

Tästä ei idea juuri parane

Menee ihan sanattomaksi näiden viisauden sanojen edessä.

Olen Veskun kanssa samaa

Olen Veskun kanssa samaa mieltä. Itse rankkasin kuvista ne parhaimmat tänne, jotkut puolestaan tunkevat tänne koko kuvallisen saaliinsa.

- C

Kannatetaan!

Erittäin hyvä idea.

Kannatan!

Kannatan!

Kannatusta täältäkin.

Kannatusta täältäkin. Esimerkiksi viisi kuvaa kisaan. Muitakin saisi laittaa, mutta ne jäisivät kisakategorian ulkopuolelle. Nykyinen systeemihän kannustaa laittamaan koko "rullan" kuvia tänne, jos joku tärppäisi.

Jatko-idea

Voisi joku insinörtti rakentaa sellaisen "seuraavaan kuvaan" nappulan noihin gallerioihin, helpottaisi kummasti selailua. Kuvia on nyt yli 1000, niin ei tässä elämässä ehdi kahlata kaikkia läpi nykyisellä systeemillä.

Ja tämän pisteytyksen voisi unohtaa

Vai meinaatteko, että pisteitä on annettu kovin rehellisesti jos viime vuoden voittajakuvan keskiarvo on 4.8 ;)

Eikös voittajat kuitenkin

Eikös voittajat kuitenkin valitse tuomaristo, nuo pisteet vaan jotain suuntaa antavia...

Samaa mieltä

Pisteytyksen voisi tosiaan heittää romukoppaan, nykyisellään siitä ei ole mitään hyötyä, arvosanat on lähinnä hatusta vedettyjä tai sivupersoonien jakamia kymppejä. Tai jos pisteytys halutaan säilyttää, niin vaikka kommentointi pakolliseksi pisteytyksen yhteyteen, samalla näkisi kuka on pisteet antanut.

Kuvien selailukaan ei toimi, kun kaikki kuvat ovat usealta vuodelta samassa pötkössä, joku selkeämpi systeemi olisi poikaa.

Näin juuri...

Enemmän olen kuitenkin kiinnittänyt huomiota siihen, että kun joidenkin käyttäjien kuvat tippuu top-5:stä, torpataan muiden keskiarvoa ykkösillä. Ja hups... taas on oma kuva "viiden parhaan kuvan" joukossa.

Mun mielestä systeemi on

Mun mielestä systeemi on hyvä, nythän täällä tulee käytyä monta kertaa päivässä kun tietää että uusia kuvia tupsahtelee jatkuvasti. Mulle on kyllä ihan sama kisalle ja pisteille, kunhan näkee kuvia rallista.

Älkää missään nimessä

Älkää missään nimessä alkako rajoittaa kuvien määrää! Siksihän täällä käydään että niitä näkee. Hiljenee koko sivusto jos alkaa rajoittaan. Jatketaan näin jooko...

Tulkinta

Tässähän nyt ilmeisesti puhutaan tuosta kuvakisaan osallistuvien kuvien määrästä, loppurullan saisi sitten heittää tuonne kuvakisan ulkopuolisiin kuviin, että tuskin se kuvien määrä hirveästi tulisi putoamaan.

Kuvakisan säännöt uudistuvat 2008 kisassa

Tänä vuonna kilpailusarjoja on kaksi: auto- ja kuskikuvat sekä muu rallitohina. Kilpailun lisäksi voi lähettää kuvia muiden iloksi myös kilpailun ulkopuoliset kuvat -galleriaan.

Kilpailukuvia otetaan vastaan ainoastaan tämän nettiyhteisön kautta. Rallikuvakisaan voi osallistua vain vuoden 2007 Suomen MM-rallikuvilla.

Tänä vuonna kuvia saa laittaa kisaan omantunnon mukaan. Ensi vuonna rajoitamme kisakuvien määrää kuvaajakohtaisesti. Määrää ei ole vielä päätetty. Kilpailun ulkopuoliseen galleriaan toki saa laittaa mielinmäärin kuvia jatkossakin.

Sääntöuudistuksen tavoitteena on patistella kuvaajia itsekritiikkin. Ei ole järkeä, että samassa mutkassa kuvataan 100 autoa ja jokainen kuva ladataan kuvakisaan. Uudistuksen tavoitteena on myös helpottaa tuomariston valtavaa urakkaa. Tuomaristo toki pidättää itsellään oikeuden nostaa kilpailun ulkopuolisestakin gallerista kuvia mukaan kisaan.

Nettiyhteisön jäsenet saavat toki jatkossakin pisteyttää kuvia. Pisteillä on vain suuntaa-antava vaikutus kuvakilpailun tulokseen, sillä lopullisen tuloslistan laatii tuomaristo.

Terveisin Arvo

Ihqudaa!

Arvo on mies paikallaan.

Juurikin näin

Jo pelkkä rajoitetun kuvien määrän olemassaolo pistää karsimaan kuvia. olipa se sitten vaikka 100 kuvaa/kuvaaja tai 25 kuvaa.

Samalla toivoisin kyllä parempaa galleriaa missä selailu ja kuvien katsominen olisi mutkattomampaa sekä monipuolisempaa, mikäli moinen olisi mahdollista. Nyt kuvat kyllä kieltämättä hukkuu bittiavaruuteen toisten joukkooon.

Kilpailuun vaikka yks kuva

Kilpailuun vaikka yks kuva per nuppi, kunhan säilyy mahdollisuus johonkin enemmänkin laittaa.

Mutkattomampi galleria on pantu tilaukseen ;)

Toivotaan, että bitinvääntö sujuu sukkelaan. Helppokäytöisyyshän pitäisi olla tietotekniikan avainsana...

Pisteytyksen tarkoitus?

Onko pisteytyksen tarkoitus se, että joku saa viideltä ensimmäiseltä keskiarvoksi 1,8, vaikka kuva on ihan kelpo?

Tuollainen tilanne näytti yhdellä tänään ilmestyneellä kuvalla olevan, kun äsken katsoin.

Miten olis joku

Miten olis joku http://www.hotornot.com/ -systeemi tähän kuvien arvosteluun? :)

Täällä näyttää usealle

Täällä näyttää usealle hyvälle kuvalle käyvän niin, että ensimmäisen arvostelijan antaessa top-listalle oikeuttavan arvosanan, kolme seuraavaa antaa 1 pistettä, että kuvan saisi sieltä tippumaan.

Ei paha

Enkä nyt puhu arvosteltavasta. Mites olisi vaan sellainen, missä olisi vain kaksi vaihtoehtoa, kuuma ja kylmä? Yksi ääni per käyttäjä niin tulisi ehkä vähän realistisempi äänestystulos.

Äänestyksestä

Äänestys varmaankin muuttuu sen myötä miten hyvin gallerian kuvien selailun saa toimimaan. Nythän moinen pisteytys toimii kuvien tuomisessa esille sieltä tuhansien joukosta eli ei toivotulla tavalla.

Esim. 50 parasta pisteen saanutta kuvaa voisi olla yksi kuvien selailu muoto tms. Se vähentäisi kummasti tuota kuvien pönkitystä viiden parhaan joukkoon.

Haastavia toimenpiteitä lopunkaiken, jotta palvelu toimisi halutulla tavalla.