Ralliradion streaming-formaatista kriittistä palautetta

Siitä, että Ralliradio striimattiin tänä vuonna windowsmedia formaatissa, on tullut jonkin verran kriittistä palautetta. Siispä muutama perustelu:

Miksei YLE tarjoa sisältöjä useammassa rinnakkaisessa formaatissa?

Kuten keskusteluun osallistuneet tietänevät, niin streaming-formaatteja on yleisimpien rm:n ja wm:n lisäksi lukuisia muitakin. Jokaisella on omat hyvät, mutta toisaalta myös huonot puolensa.

Tunnustanemme kaikki myös sen asiantilan, että ilman yhdyskuntasuhteiden hoitajan kuviteltua mahtikäskyäkin, Windows on nykyään yleisin käyttöjärjestelmä ja wm-player käytettävissä useimmilla tietokoneilla ilman eri asennuksia. Real-playerista on toki saatavissa myös ilmaisversio, mutta sen löytäminen ja asentaminen ei ole läheskään kaikille ihmisille ihan helppo juttu.

Käyttäjänäkökulman lisäksi streaming-formaatin valintaa YLEn päässä rajoittaa raha. Ei voida lähteä siitä, että YLE maksaa kaikkien mahdollisten formaattien lisenssit ja antaa asiakkaille vielä päälle teknisen tuen eri playerien asentamiseen.

Vuonna 2007 Ralliradiossa panostettiin siihen, että steraming-kapasiteetti riittää, ja näin myös tapahtui.

Olen keskustelijoiden kanssa samaa mieltä siitä, että Ralliradion tulevaisuus on yhä enemmän mobiili. Palautteet ovat arvokkaita ja ne tullaan ottamaan huomioon Vuoden 2008 Ralliradion nettijakelukonseptia suunniteltaessa.

Miten lienee sitten . .

.. tietoturvan puolella kun asiantuntijat kertovat jotta tietokoneelle ei kannata mitä tahansa "tauhkaa" laittaa, esimerkiksi uusia soittimia yms. mille ei ole käyttöä kuin yhteen asiaan. Sen vuoksi tiedän monen jättäneen "rm-toistimet" koneiltaan kokonaan pois. Näin minäkin suosittelisin kaikille joille ei softan asentaminen koneelle ole täysin tuttua touhua.
Noin vaan huomiona; wm -formaattina on yleisempi. Paljon.

kaiketi mp3

Luulempa että kaiketi mp3 muodossa moni haluaisi nettistreamin saavan, näin sen voisi kuunnella puhelimellakin vaivatta ja toki ne tavan mediasoittimet koneilla toistaa tuon formaatin.

Ilmeisesti sama nettijakelu jatkuu tänä vuonna?

Tuossa yllä annetaan ymmärtää, että tälle vuodelle mietittäisiin matkapuhelissa toimivaa nettijakelukonseptia. Ilmeisesti sellaista ei ole löytynyt sopuhintaan.

Minä haluan kuunnella ralliradiota kännykällä. Onko Yleisradiolla mitään sitä vastaan, että jätän kotona Windows-tietokoneen ottamaan vastaan Ralliradio-streamia ja releoimaan lähetyksen edelleen minun kännykkääni vaikkapa MP3-streamina? En kerro muille, mistä nettiosoitteesta tämä MP3-lähetykseni tulee, joten kyse ei käsittäkseni ole piratismista.

En pysty elämään ilman ralliradiota, enkä toisaalta voi olla kotona tai tapahtumapaikalla koko aikaa.