414 kuvaa Neste Rallista

Nyt se sitten valmistui tämän vuoden rallikuvagalleria osoitteessa:
http://www.ilkansivu.net/Neste_Oil_Rally_Finland_2007/fi/

Yleiskilpailusta on 385 kuvaa ja vetomiehistä 29.

Ihan hemmetin hyviä kuvia.

Ihan hemmetin hyviä kuvia. Keltasen talon hyppyriltä oisit saanu ottaa kakskyt metrii taaempaa kuvia ni oisin mieki sopinut kuvaa :D

Joo...

Taidanpa laittaa oman kameran ravunsyötiksi.

Keltasesta talosta

Ihan hyviä kuvia olet ottanut jatka samaan malliin. Mitä tuohon käyttäjä rtwteamin kommenttiin tulee niin keltasella talolla vaan saa olla aika aikaisin paikalla jos haluaa vielä valitsemalla valita mistä meinaa kattoa. Itse olin noin 60 metrin kohdalla katsomassa ja vaikka olin eturivissä niin näkyvyys lähenteli silti nollaa. Se taas johtui ryhmästä joka kuvasi tv-lähetyksiä siinnä noin 10-20 metrin päässä. Ja osa siitä noin 10-15 poppoosta jotka siinnä oleili ei edes kuvannut mitään. Seisoi vain kädet taskussa muiden katsojien riesana.

Keltasella talolla pitäis tosiaankin olla tyyliin 03.00 aikoihin jos haluaa ihan parhaille paikoille. Joskus 06.00 aikaan oli vielä hieman valinnan varaa mutta se tv-ryhmä sotki melkoisesti katselua. Jos ensi vuonna tulee lähdettyä niin pitää sekin ottaa huomioon.

Ja pahoittelen jos haukkasin hirveästi off-topicia, mutta kuvat ovat tosiaankin hienoja!

=)

Wau!! Miten osaat kuvata noin hyvin!?

Kiitti kommenteista. Joskus

Kiitti kommenteista.

Joskus paikan valinta on vähän kinkkinen, etenkin kaikkein suosituimmilla paikoilla. Näitä on niin keltaisen talon ja Urrian hyppyrit kuten myös palkintojenjako. Mulla oli kieltämättä hieman tuuriakin keltsillä, että sain tuon paikan vaikka tulin paikalle vasta joskus vähän ennen seitsemää. Mutta auringonnousun aikaan pitää olla pelipaikoilla, jos meinaa eturiviin päästä. Kuten zhoop totesi, sekään ei aina riitä. Pitää myös osata arvata, mihin viralliset kuvaajat aidan toisella puolella asettuvat. Muutamat ammattikuvaajat ravasivat edestä, mutta ne kyykistyivät 100-400 millisen zoomin kohdalla kiitettävästi, ettei niistä harmia ollut. Tosin 70-200 millinen olisi tähän paikkaan ollut se oikea optiikka, jos sellaisen omistaisi. :)

Paviljonkissa kuvittelin olevani erinomaisella paikalla, kun muutaman tunnin kärvistelin helteessä palkintojenjakoa odottamassa. Eipä se loppupeleissä aivan ideaalipaikka sitten ollutkaan, kun aidan viereen tuli porukkaa isoine Suomenlippuineen. Aina kun jotain merkittävää tapahtui, liput vaan viuhuivat edessä ja piti koettaa jollain ilveellä yrittää siitä välistä näppäillä mitä vaan ehti ja näki. Jotain sentään muistikortille tarttui.

Mitenkö osaan kuvata tai olla osaamatta... no, ainahan noista kuvista parannettavaa löytää. Se on varmaan kehittymisen kannalta välttämätöntä, että löytää kuvistaan jotain parannettavaa seuraavalle kerralle tai seuraavan auton tullessa näköpiiriin. Valokuvausaiheisista kirjoita ja netistä löytyy juttuja kuvaamiseen ja sommitteluun. Tekninen puoli on se helpommin omaksuttava asia, oma kamera pitää tuntea. Mutta sommittelussa ja näkemyksessä, millainen kuvan pitäisi olla, riittää opettelemista. Ja näkemykset muuttuvat matkan varrella. Joskus sitä hakee vaan tiukkaa lähikuvaa ja joskus haluaa ottaa mukaan muutakin. Kuvauspaikka myös sanelee paljon. Normaalikatsojalla on paljon hankalampaa, kuin akkreditoidulla kuvaajalla, joka voi hakea aina vapaammin ympäriltään eri kuvakulmia. Mielikuvitusta käyttämällä pärjää kuitenkin yllättävän pitkälle.

Ralli on paljon helpompi, kuin formulat, jossa liikkuminen on perjantaita lukuunottamatta rajattua melko tarkasti. Nyt on kuitenkin eka formulareissu Monzaan takana ja sen kuvagallerian väsääminen käynnissä. Jotain näppäilyjä nakkasin malliksi osoitteeseen:
http://www.ilkansivu.net/temp/Monza_preview_samples/

Virhe

Formulat on tyttöjen puuhaa, pysy rallissa.

Monza 2007 -formulagalleria matkakertomuksella

Muutama kuukausi sitten vierähti, mutta nyt Monzan formulareissun kuvagalleria matkakertomuksella on valmis. Tarinaa on pääsääntöisesti muissa, kuin ajokuvissa. Otokset on poimittu GP2:sta, Porscheista ja formula ykkösistä. Tervetuloa katselemaan ja kommentoimaan.
http://www.ilkansivu.net/Monza_2007/fi/

Jos ei jaksa 499 kuvaa katsella, niin tein myös 30 kuvan koosteen ja sinne suora osoite on:
http://www.ilkansivu.net/Monza_2007/fi/Top-30.php

Jeah.

Suomen lippu aina korkeimmalla. :D