Hall of shame

Järjestäjien suositus parkkimaksun ylärajaksi oli 3 euroa. Mikäli törmäsit parkkipaikkoihin jossa kynittiin pysäköinnistä enemmän kerro siitä tässä ketjussa. Ainoa paikka jossa itse törmäsin suurempaan parkkimaksuun oli Mökkiperä P4 jossa pysäköinnistä kinuttiin 4 euroa.

Jossain oli 4 erppaa mut

Jossain oli 4 erppaa mut muisti ei toimi enää mikä pätkä oli kyseessä,(saatto olla mökkiperä) mutta en pidä pahana tuota neljää euroa jos parkki on lähellä ek:ta ja liikenteenohjaajat paikalla.

Mutta en ymmärrä joitain paikkoja joissa pitää maksaa tienvarsi parkista jossa ei ole muutakuin lipunmyyjät ja makkaran myyjät ja autokin jää melko kauas pätkästä.

Mielelläni maksan jos siitä jotain hyötyä on mut aika paljon on parkkeja joista kävelyä yhtä pitkästi tai jopa pitemmästi kuin ilmaisesta paikasta.

Hirvimäki P2

Lauantaina ajettu Hirvimäki P2 maksoi 4 euroa, kun pääsimme toteamaan heti aamusta että hinta pompsahti perjantaista jossa jokainen parkki oli ollut 3 euroa. Onneksi sentään muualla oli sitten 3 euroa taas.

Tuolla muuten olin itsekkin

Tuolla muuten olin itsekkin eli tuota varmaan muistelin.

Katsoja oppaaseen oli merkattu että tuolla voi yöpyä, no illalla siellä pyörimme mutta ei minkäänlaista opastusta ollut paikkaan! mietin kyllä sitä tietä mutta kun siinä oli pelkkä talon numero ajattelin etten vihti lähtä herättään porukkaa arpomalla mikä tie se on.

menimme sitten koskenpään kylälle yöksi...

Kuvakansioksi .. .

.. oisi tosiaan kiva joku tuollainen "hall of shame", johon ykköskuvaksi ja melekeen jo tässä vaiheessa voittajaksi äänestäsin sitä kaepolanvuoarentienvarsiparkkikuvaa... -Sevverran tullu oltua "toimitsijana" (vuosikymmenienvarrella) jotta tuo menee jo aika ylitte . . . entisen "hilserajan" (nykyjään ei enää o hilsettä).
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
~ No MiTTee ~
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Kaipolanvuori P6 & Kakaristo

Kaipolanvuoren tienvarsi pysäköinti P6. Maksu oli 3€ mutta ilman minkään laista ohjausta. Järjestys miehet vain tuijottivat kun autoja parkkeerattiin molemmille tien reunoille ja osa porukasta jätti vielä autojaan kaiken lisäksi siihen keskelle ajokaistaa, eli oli kolme autoa vierekkäin ----> Täysi sumppu ja pois pääsy mahdotonta. Sen siitä saa kun ottaa kokemattomat järjestämään ek:ta.

Ja muistaakseni kakariston parkki oli 5€, mutta tästä en oo varma...

Kakaristo, Himos, Ruuhimäki

Kakariston mutkassa parkkimaksu 5 euroa heinäpellolla. Lisäksi tarjottiin "yleisöportilla" hyvin tylyyn sävyyn vielä erillistä kakaristoranneketta, lisähintaan tottakai. Eipä otettu, huono maku jäi. Jospa jättäisivät kakariston pois tulevaisuudessa niinkuin ouninpohjankin.

Himoksella oli kaverini jalan palaamasta baarista takaisin leiriin joskus neljän aikaan yöllä, niin olivat tulleet jotain maksua myös kysymään. Kaverilla oli vain pankkikortti baarissa mukana ja vastaan tulleen nuoremman järjestysmiehen mukaan olisi pitänyt lähteä Jämsän keskustaan (millä, taksillako?) nostamaan se kinuttu 5e tai ei pääse takaisin alueelle. Onneksi paikalle tuli toinen vanhemman polven järjestysmies jolla oli vielä järki päässä.

Ruuhimäellä ei päässyt siirtymään pätkää pitkin enää viittä vaille yhdeksän. Pätkä kuulemma suljetaan ihan kohta. Tarkoittaako tämä että pätkä on suljettu sen vuoksi koska se kohta suljetaan? Hienoa logiikkaa. Lisäksi läheiselle huoltoasemalle ei ollut maksuttomia asiakaspaikkoja vapaana. No jäipähän syömättä siinä paikassa.

Muilla pätkillä (Killeri1&2, Mökkiperä1&2) ei tullut tällaista rahastuksen makua (parkkimaksu 3e), mutta Killerin parkkijärjestelyt eivät oikein menneet minun kaaliin. Saavuttiin paikalle kaksi tuntia ennen lähtöä mutta meitä ei päästetty liikenneympyrästä Killerin parkkiin vaan ohjattiin liikuntakentälle. Killerin parkissa ei ollut paljon ketään, vasta loppuvaiheessa se alkoi täyttyä. Aikainen lintu matoa ei syö?

Parkki- ym. enemmän tai vähemmän sekaviin lisämaksuihin meni neljän päivän aikana varovaisesti arvioiden ainakin toisen rallipassin hinnan verran. Aina ei oltu varmoja mistä me oikein maksetaan. Taitaa olla niin että rallipassilla ei ole kohta mitään virkaa ja VIPittömät rallifanit ajetaan metsään puiden taakse nauttimaan viikonlopusta. Kaikenlaisia maksuja kysytään oikealta ja vasemmalta, tuntuu että meno on kuin venäjällä. Olisikohan Lahdessa halvemmat taksat?

Jäädään kotiin?

Osa meistä on käynyt vasta vuosikymmenet, joten voimme jättää asian harrastamisen vähän nuoremmille. Mitäs 20, 30 tai 40 vuoden kokemuksella tekee, kun euro pitää maksimoida?

Rahastus

Leustu ja Kakaristo, parkkimaksu kummassakin 5 €. Toivottavasti meni hyvään tarkoitukseen.

Voisikohan jouku viisaampi sanoa, millä oikeudella ralliin (metsään, rajoittamatomalle alueelle) voidaan ylipäänsä myydä lippuja. Eikös Suomen perustuslaki takaa jokamiehenoikeudet ja vapaan liikkumisen?

Vellipohja

Olimme vellipohjassa, keskellä metsää (ei mikään yleinen parkkipaikka)ja meiltä kiskottiin 15euroa parkki/yöpymis maksua!! Se on todella paljon!!

"Voisikohan jouku viisaampi

"Voisikohan jouku viisaampi sanoa, millä oikeudella ralliin (metsään, rajoittamatomalle alueelle) voidaan ylipäänsä myydä lippuja. .." -niin, viisauvvesta en ossoo sannuu.

Oikeudella ja oikeudella mutta: Eiköhän maanomistajat saa oman maan käytöstä päättää kun se menee yli "jokamiehenoikeuden", kuten kaiketi tämän tapaisissa "yleisötilaisuuksissa" aina. Monestihan maanomistajat antavat ureheilu/mehtästys yms. seuroille luvan "myydä" paikoitusta/"majoitusaluetta", seurojen kerätessä voitot joko kokonaan tai sovitusti (eri tahojen kanssa).

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
~ No MiTTee ~
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Kaipolanvuori

3 euroa oli hinta, mutta tosiaan täysin järjetöntä, että tienvarsipaikoituksesta peritään maksu. Jos olisi jättänyt auton ennen lipunmyyjiä tienvarteen, niin olisiko siitä tullut kitinää? Olisi varmaan... Sen ymmärrän jos jonkun ukon heinäpellolle tehdään parkkipaikka ja siitä peritään korvaus ja annetaan (ainakin osa) maanomistajalle, mutta en tuota tienvarsimaksua... Mutta aika rahastustahan tuo nykyään on muutenkin, ainakin yksittäisten pätkien osalta.

Ja autoja tosiaan sompailtiin siellä ihan miten sattuu ilman minkäänlaista opastusta. Huonosti oli tuo asia järjestetty.

Himos

P5 oli todella huonot opasteet. Lehdessäkin oli tänä vuonna huonosti, jos ollenkaan mainittu, että onko minkälainen P kyseessä. Perille kun pääs, niin järkkäri huutaa naama punasena, että täällä ei ole mitään parkkia. Ei kuulemma ole edes mainostettu silleen. Kuitenkin kun lukee lehteä, niin P5 merkki on kyllä siinä kohtaa. Tienvarsipysäköinti oli kyseessä. Miksi keuhkoaa katsojille, jotka moni ymmärsi lehden mukaan, että paikassa olisi oikein P alue. Kukaan ei ottanu maksua mistään. Ei edes myynyt pääsylippuja vartti ennen ekaa autoa. Keskittyivät vaan enempi mesoamiseen katsojille. No. Ilmaisiksi sai kuunnella ja autotkin vielä näki samaan syssyyn.

Niinpä niin

Käsittääkseni noita tienvarsipysäköintejä on yksityisteilläkin tai tiekunnan omistamilla teillä, joten asia on lähes sama kuin että joku antaa peltonsa parkkipaikaksi. Turha noista parkkimaksuista on mitään valittaa, se on kuitenkin melkoisen pieni raha, minkä siitä maksaa. Järjestelyistä toki saa ja on syytäkin valittaa, tuo yksi kuva tukkoon ahdetusta tiestä ei anna kovin hyvää kuvaa.

Mutta tekeepä niitä mokia ihan virkavaltakin. Lehdistä saa lukea miten ei ole resursseja vahtia tieliikennettä, mutta eikös liikkuva poliisi vastaa myös liikenteen sujuvuudesta? Rallien aikaan sumput ovat liikenneympyrät Petäjävedellä, Jämsässä ja Vaajakosken ABC:llä... Ihan vaikka vaan yksi poliisi olisi auttanut huomattavasti olemalla näissä kohdissa, mutta kun ei niin ei. Valitettavasti poliisi keskittyy lähinnä kyttäämiseen eikä liikenteen sujuvuuden parantamiseen. Tottakai rattijuopot ja kaaharit on saatava pois liikenteestä, mutta mielestäni poliisin kuuluisi panostaa myös liikenteen sujuvuuden edistämiseen.

Tuohon Himokseen...

Katsojaopashan muistaakseni sanoo, että tiedot ovat maanomistajilta kesäkuussa saatuja tietoja ja niihin voi tulla muutoksia. Paikalla on siis saattanut olla peltoparkki, jota ei sitten jostain syystä ole pystytty järjestämään. Kyseisestä paikasta en tiedä onko siellä edes peltoa, mutta kuitenkin.

Palsankylällä

Toimi hienosti paikoitus. Lipunmyyjät olivat tehneet lipunmyyntijonon 5hlö peräkkäin ja ottivat aina 5 autoa kerralla rahastukseen. Jono kulki eri nopsaan ja paikoitusaluekkin oli vallan iso jonne mahtui varmasti kaikki. Maksuakaan ei ottanut kun 3e ja pätkän puoliväliin oli matkaa muutama satametriä sellaista hyväkuntoista tietä.

Pois lähtökin onnistui ilman jonottelua. Kerrassaan loistavasti hoidettu.

Ensi vuonna

tuon paikoitus maksu systeemin voisi laittaa kokonaan uusiksi. Ehdotukseni olisi, että maksu etäisyyden mukaan pätkästä. Kunnon maksu pätkän juureen. Esim 50€. Olisi tilaa viime hetkilläkin. Huvitti monessa paikassa, kun on tuliterä auto jätetty kauas maksullisesta parkista. Ostetaan uusi auto, mutta kolmen euron parkkimaksu on liikaa. Kukin taaplaa tyylillänsä.

Hall of fame?

Pitäiskö sitä perustaa kokonaan uusi palsta tolla nimellä niille paikoille missä homma toimi? Haukkuja annetaan aika herkästi mut harvemmin kiitetään. Itse en tosin pysty sanomaan missä homma toimi ja missä ei.

Lauantaina Surkeella P4

Lauantaina Surkeella P4 tienvarsipysäköinti, ei maksua ollenkaan, mutta kävelymatka autolta pätkälle kesti n. 30min. Elikkä tunnin kävelylenkki sillä reissulla : D