YLE Teema

 

Julkaistu tiistaina 19.10.2010 1 178

Kanavalla tänään on huomenna

Kirjoittanut: Ulla Martikainen-Florath

Toimiston ikkunan takana syksyn ensilumi ehtii sataa ja sulaa, mutta minun ajatukseni askartelevat keväässä. Miten ensi kevään rasismi-teema juoksutetaan eri ohjelmapaikoilla, niin että katsojat löytävät kokonaisuuden? Mikä on paras lähetysaika Kansallisoopperan 100-vuotis juhlaohjelmistolle? Miten täytetään toukokuun ohjelmistossa vielä olevat aukot?

Sitten soittaa toimittaja. Mitäs suurta Teemalta tulee vielä tänä syksynä? Yht’äkkiä ei tule mitään mieleen. Pää on täynnä kevättä ja kielen päällä Suojele minua –sarja tai ruotsinsuomalaisista kertova Kansankodin kuokkavieraat. Onneksi silmä osuu työpöydällä pinssiin. Palaan aikamatkalta. Juu, marraskuussa alkaa mahtava Rock-Suomi -sarja. Ja koko syksyn saa nauraa, kun Teemalla on nauruteema. Karita Mattilakin laulaa Toscan vielä tällä viikolla.

Vielä pahempi aikaero oli elokuussa. Kun kesä oli vielä kuumimmillaan, kanavalla rakennettiin juhlakauden runsasta lahjapakettitarjontaa, sijoitettiin ohjelmistoon Bachin jouluoratorio, Rudolf Koivu –dokumentti ja Sohvan valtaajien jouluspesiaalit . Vähällä ettei toivoteltu toisillemme palaverin päätteeksi Hyvää joulua.

Onnellisuusoppaat kehottavat elämään tätä päivää, ei ”sitt ku”. Ei onnistu kanavatiimissä. Onko tällainen ”sitt ku”-elämä kurjaa? Ei ole. Saa joka päivä olla rakentamassa osaavien ihmisten kanssa laadukkaista sisällöistä kokonaisuutta, hienoa kanavaa. Joskus aika unohtuu kokonaan, on pelkkää flowta. Toivottavasti myös kotisohvalla.

Ulla Martikainen-Florath on YLE Teeman kanavapäällikkö.

Suosittele178 Suosittelee

Kommentit

Anonyymi

Antakaa TEEMA kanavan elää oikeasti. Päättäjät tekee tratkaisunsa, mutta suomalainen TV maksaa mediamaksun ... antennijumalat ei vaikuta vielä. Teemalla on kaikki, vain uutiset puuttuu ja britti/saksalaiset laatudekkarit.

Maksan TV luvan haluan TEEMAkanavan

- seuraavaksi juhlikaa Clint Eastwoodia, siis B-westerin esittäjästä kasvaa "kaurismäkeläinen" laatuleffatekijä.

ps. Gran torino ym. missä viipyvät ...