YLE Teema

 

Julkaistu maanantaina 28.11.2011 1 139

Musiikki kuuluu kaikille

Kirjoittanut: Iiro Rantala

TV-työhön kuuluu monenlaista hommaa. Yksi niistä on blogin kirjoittaminen kanavan nettisivuille. Se tulee tässä.

Hommaa ei ollenkaan helpota se, että teemme suoria lähetyksiä. Niitä on vaikeata alkaa visioimaan etukäteen julkaistavassa kirjoituksessa. Mutta yritän.

Viiden ohjelman aiheet on valittu niin, että ne koskettavat mahdollisimman monen suomalaisen elämää. Tämä ei siis ole muusikoiden tekemä ohjelma muusikoille eikä edes ainoastaan musiikin suurkuluttajille vaan kaikille kansalaisille. Ensimmäisen ohjelman aihe, Taideaineet takaisin kouluihin sivuaa kaikenikäisiä kansalaisia. Niitä jotka opiskelivat musiikkia 1950-1970 luvulla, jolloin saatiin aikaiseksi roppakaupallinen traumoja pakottamalla oppilaat laulamaan, usein yksin luokan edessä. 1980-luvulla musiikin opetus kehittyi humaanimpaan suuntaan Suomessa, kun kylmän sodan jälkeinen ilmapiiri alkoi vihdoin hellittämään. Eikä mennyt kuin muutama vuosi, niin taideaineita alettiin karsimaan isolla kädellä. Myös Musiikki & hyvinvointi eli jakso nro 2 on suunnattu laajoille ihmisjoukoille. Kenellä tahansa on mahdollisuus kuunnella musiikkia. Joko livenä tai levyltä.

Minna Pensolan kanssa työskenteleminen on ollut hauskaa. Olemme tunteneet vuosia, mutta tämä on ensimmäinen yhteinen työrupeama. Yleensä muusikot kohtaavat, harjoittelevat, soittavat konsertin ja rientävät seuraavaan paikkaan. Minnan kanssa nokittelu on yltynyt jo inserttikuvauksissa siihen pisteeseen, että ohjelma aikana se luultavasti saavuttaa lakipisteensä. Tykkäämme naljailla. Jazzmuusikoiden ja klasareiden työhön liittyy muutamia piintyneitä toimintatapoja, joita on hyvä tuulettaa aina tilaisuuden tullen.

Olen myös todella tyytyväinen, että saimme tähän ohjelmaan ns kotijoukot, eli ohjaaja Pauliina Jalasmaan sekä tuottaja Minna Lindroosin, jotka olivat mukana Iiro Irti-sarjassa. Suorien lähetysten monikameraohjaaja Kimmo Kajasto on myös tuttu lukuisista aiemmista tv-töistä.

Toivon antoisia katseluhetkiä viiden päivän ajan.

Melkein täysissä sielun ja ruumiin voimissa,

Iiro Rantala

Iiro ja Minna + vaihtuvat vieraat Teemalla ma - pe 28.11. - 2.12. joka päivä klo 21

Musiikin juhlaviikko Teemalla 28.11. - 4.12.

Suosittele139 Suosittelee

Kommentit

Anonyymi

Iiron ohjelmat on parhautta.