YLE Teema

 

Julkaistu lauantaina 10.12.2011 0 133

Askartele julisteista pikkujoululahjat

Kirjoittanut: Lauri Itäkannas

Kuten moni jo tietää, Teeman elokuvan juhlaviikon ihastusta herättäneet julisteet on julkaistu vapaaseen käyttöön. Niinpä niitä voi tulostaa omakseen, ja lisäksi niistä voi itse askarrella mitä haluaa, esimerkiksi tulitikkuaskeja vaikka pikkujoululahjaksi.

Näiden julisteiden idea nimittäin syntyi juuri vanhoista 50 – 60-lukujen tulitikkurasioiden etiketeistä, joissa aikakauden tyylikkäät elokuvajulisteet ja muut nostalgiset mainokset muuttavat tyhjän rasian roskasta herkulliseksi pop-antiikiksi. Ja Teeman juhlaviikon julisteet on suunniteltu niin hyvin, että ne toimivat tikkuaskin koossa siinä missä lakanan kokoisina seinävaatteina.

Lataa siis julisteet täältä joko pdf- tai jpeg-tiedostoina, tulosta ne sopivaan kokoon, leikkaa irti ja liimaa tikkuaskeihin! Omalla tulostimella oikea koko löytyy pienellä kokeilulla. Kuvassa oleva tavallinen tulitikkurasia on mitoiltaan 35 x 50 mm, eli sen mittasuhteet ovat melko tarkkaan samat kuin julisteiden. Kannattaa ehkä jättää hieman leikkausvaraa kuvan ympärille, jos ei ole ehdottoman varmakätinen...

 

 

Jos kokeiluissa syntyy aluksi vääränkokoisia pienoisjulisteita, ne voi ripustaa vaikka nukkekodin seinälle!

Lataa elokuvajulisteet itsellesi

Suosittele133 Suosittelee

Add comment


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.