YLE Teema

 

Julkaistu maanantaina 12.12.2011 1 120

Teema liitää juhlasta juhlaan

Kirjoittanut: Ulla Martikainen-Florath

Musiikin juhlaviikko joulukuussa päätti Teeman 10-vuotissynttärit . Eräs katsoja kirjoitti: ”Iiro ja Minna – Ihanaa! Hieno ohjelma ja mahtavaa, että tätä herkkua on tarjolla myös tänään ja muinakin iltoina.” Koko viikon ajan Teema soitti ja lauloi musiikin päivän agendalle. Musiikkilähetyksiä kertyi yhdelle viikolle yli 20 tuntia. Kun kanavatiimi keväällä kehitti konseptin teatterin, elokuvan ja musiikin juhlaviikoista, arvelimme, että osa katsojista pahastuu, kun raivaamme ohjelmakaaviosta totutut ohjelmat perinteisiltä paikoiltaan. Toisin kävi. Taas kerran opittiin, että Teeman katsojat pitävät yllätyksistä ja mahdollisuudesta syventyä kulttuurielämyksiin.

Syksyn synttäreiltä siirrytään suoraan jouluun ja juhlakauteen. Lahjapaketteja on taas tarjolla aatosta loppiaiseen. Blogistina saa olla subjektiivinen ja paljastaa, mistä itse tykkää kaikkein eniten. Odotan kiihkeästi loppiaisen Hurtigrutenia, tilaisuutta matkata 12 tunnin ajan Norjan ihanissa kesäisissä vuonomaisemissa. Salaa toivon, että loppiaisen sää olisi sateisen harmaa. Se lisää lahjan nautinnollisuutta. Jos uudenvuodenpäivänä en pääse sohvaa pidemmälle, pakenen kuudeksi tunniksi Italian aurinkoon.

Lähipiirilleni ei tule yllätyksenä, että palvon saksalaistenoria Jonas Kaufmannia. Lauantaina 7.1. on se ilta, jolloin minulla ja toivottavasti myös monella muulla Teeman katsojalle on viiden tunnin ikioma Kaufmann-juhlailta. Lohdutuksena Anna Netrebkon ihailijoille, että myös hän Ervin Schrottin kanssa saa nousta lavalle.

Oma juhlakauteni Teemalla jatkuu kaukomailla. Tammikuun 4. päivänä lähden Ville Haapasalon kanssa matkalle Silkkitie 30 päivässä. Ville kapuaa uhkarohkeasti korkeille huipuille, uhmaa matkan hankaluuksia ja yllättäviä käänteitä itseään säästämättä. Minä saan nauttia matkasta nojatuolissa – tai sohvalla. Ihana, nautinnollinen televisio! Myös Teeman juhlakaudella piipahtavat Sohvanvaaltajat tunnetusti tykkäävät siitä.

On niin paljon muutakin, jota rakastan katsoa, nimittäin dokumentteja. Teeman juhlakaudella on suomalaisen tanssin historia Askelmerkkejä, kirjailija Maxim Gorki Caprilla dokumentissa Gorkin toisenlainen vallankumous, you tube -dokumentti Elämä päivässä - ja sitten on ihania elokuvia melkein joka päivä, joskus kaksikin.

Eräs Teeman katsoja kirjoitti pari viikkoa sitten: ”Hieno kanava, hieno profiili. Älkää koskaan, ikinä muuttuko.” Olen muuten melko lailla samaa mieltä kuin katsojamme, paitsi että muuttua täytyy ja uudistua koko ajan. Omalla kohdallani se tarkoittaa sitä, että jätän YLE Teeman 10-vuotisen urakan jälkeen. Kiitän lämpimästi Teeman katsojia, jotka auttoivat tekemään Teemasta nautinnollisen kanavan. Sydämellisesti kiitän Teeman kaikkia ohjelmantekijöitä, ohjelmahankkijoita ja intohimoista pientä kanavatiimiä, jonka kanssa oli nautinto tehdä Teemasta Teema.

 Teeman lahjapaketit

Juhlakauden musiikkitarjonta

Suosittele120 Suosittelee

Kommentit

VonneC

Kiitos siitä, että jatkatte HATUFIM-sarjaa 2. kauden jaksoilla. Ihanaa että se on hebreaa ja juttu on ohjattu asiantuntevasti ja kiinnostavasti!
Olen huvikseni seurannut myös MTV3 tulevaa Homeland-sarjaa ja se on aika rikkinäinen. Pääosan esittäjä, punatukkainen herra, on ihan hyvä ja monet muutkin, mutta muuten se on kiusallinen... Ei talteen! HATUFIM sensijaan menee talteen ja mukavasti jatkuu maanantaina...
Kiitos, Ulla Florath!

Add comment


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.