YLE Teema

 

Julkaistu keskiviikkona 21.12.2011 28 201

Silkkitie on etsimisen arvoinen

Kirjoittanut: Ville Haapasalo

Harva ihminen voi sanoa kulkeneensa Silkkitien maiden läpi. Minäpä voin! Silkkitie 30 päivässä tuli luonnollisena jatkumona aikaisemmalle matkalleni, Venäjän halki 30 päivässä. Reittimme maiksi valikoituivat Georgia, Uzbekistan, Tadžikistan, Kazakstan ja Mongolia. Kaikista näistä maista minulla oli jonkinlainen kuva, jonka olin muodostanut työni kautta hotelleissa, lentokentillä ja elokuvateattereissa vieraillessani. Matkailu avartaa ja näin se teki myös näiden maiden kohdalla.

Liikuimme kuvausryhmämme kanssa lähes koko matkan eteläistä Silkkitien reittiä pitkin. Muutama maa jouduttiin jättämään matkalta pois. Yksi näistä, Turkmenistan, olisi ollut ehdottoman hauska ja tärkeä nähdä, mutta nähtävästi jostain poliittisesta syystä meitä ei sinne päästetty. Saimme apua Suomen ulkoministeriöltä, mutta sekään ei auttanut. Keski-Aasia on äärettömän vieraanvaraista aluetta ja Turkmenistania lukuun ottamatta meidät otettiin hyvin vastaan. Toki välillä oli hulluja tilanteita, joissa piti miettiä ovatko nämä ihmiset laitettu sanomaan ja tekemään asioita joita kuvasimme, jotta saisimme heidän maistaan tietynlaisen kuvan. Mutta loppujen lopuksi ihmisillä on näillä alueilla halu kertoa siitä, mitä heille oikeasti tapahtuu. He myös ymmärtävät sen, että heidän maastaan tai heidän kaupungistaan ei tiedetä mitään. Osa oli myös siinä uskossa, että heistä kerrotaan väärää tietoa maailmalla.

Fyysisesti suurin ongelma tämän reissun aikana olivat välimatkat, jotka oli todella pitkiä. Autokuski saattoi sanoa, että meillä on 120 kilometrin siirtymä ja lopulta huomattiin, että siihen menee ainakin 8 tuntia, koska tietä ei ole. Ja kuvatakin pitäisi ehtiä…. Mutta niinhän se on, että silloin kun tehdään ohjelmaa, jossa mennään spontaanisti ja katsotaan mitä mistäkin löytyy, niin silloin jokainen päivä on lähtökohtaisesti ongelma. Pitää miettiä niin, että ongelmia ei ole, sillä kaikki on seikkailua.

Matkasta on vaikea poimia tiettyä kohokohtaa, sillä koko matka oli kohokohta! Toisaalta reissu oli myös äärettömän rankka. Siinä hetkessä kun olet reissunpäällä, tuntuu, että haluat pois sieltä mahdollisimman nopeasti. Kaiken rankkuuden ja 50 asteen helteetkin unohtaa siinä vaiheessa, kun matkan jälkeen kertoo reissusta kavereille. Siinä vaiheessa itsekin jää miettimään kuinka etuoikeutettu on, kun on saanut käydä näissä paikoissa. Joten siinä mielessä aika kultaa muistot ja tajuaa vasta myöhemmin missä oikein on tullut käytyä. Vaikka kohokohtia oli monia, jäi positiivisena yllätyksenä mieleen Tadžikistan. Kun menimme sinne näytti siltä, että tästä ei tule yhtään mitään. Kun pääsimme tutustumaan maahan paremmin tuli fiilis, että wau miten hieno paikka tämäkin on. Ihmiset, luonto ja kaikki mahdollinen. Koko matkan hienous piilee siinä, että näitä yllätyksiä tuli paljon!

Kuten aiemmin sanoin, matkailu avartaa ja se tulee tämän ohjelman myötä hyvin todistettua. Meillä oli lähtiessämme joitain wikipedia- tietoja näistä maista. Periaate kuitenkin oli, että kun nähtiin kiinnostavaa, mentiin ottamaan selvää. En halunnut, että ennakkoon tehty matkasuunnitelma oli liian mietitty. Minusta oli hauskempi mennä paikan päälle tietämättä juurikaan mitään, ja tehdä omat johtopäätökset näkemästäni ja kuulemastani.

Jos ja kun tämän ohjelman kautta teillä jollain herää mielenkiinto matkata näihin Silkkitien maihin, kannattaa matka suunnitella hyvin. Jos haluaa löytää jäljellä olevia merkkejä Silkkitiestä, on hyvä huomioida, että löytäminen on vaikeaa. Näissä maissa eletään normaalisti nykyaikaa. Silkkitien merkkien löytäminen vaatii aikaa, päättäväisyyttä ja mielenkiintoa asiaan. Jos suunnittelet viikon lomareissua tutustuaksesi muinaiseen Silkkitiehen, niin voit unohtaa sen saman tien. Mutta, jos riittää turistirohkeutta lähteä kokeilemaan omia rajoja ja on aikaa etsiytyä hankaliinkin paikkoihin, niin Silkkitie on juuri oikea kohde.

Saattaa kuulostaa siltä, että reissumme oli vaikea, mutta oli se myös äärettömän hieno. Poliittiset sun muut vaikeudet olivat pientä elämykseen verrattuna. Edellinen reissu tehtiin Venäjän halki. Se on maa, jonka kaikki tietävät, mutta tuntevat huonosti. Nyt me tehtiin ohjelmaa maista, joita suurin osa ihmisistä ei edes tiedä olevan olemassa. Se on jo itsessään aika iso juttu, mutta me löydettiin näistä maista vielä kaupanpäälliseksi huikeita juttuja näytettäväksi.

Tutustu ohjelmaan: Silkkitie 30 päivässä

Suosittele201 Suosittelee

Kommentit

SS

Kenties Arto Halosen tekemä dokumenttielokuva Turkmenistanin aiemman presidentin Saparmurat Niyazovin kirjoittamaksi sanotusta kirjasta Ruhnama oli syy Turkmenistanin nihkeyteen vierailuanne kohtaan. Kenties syy oli tai syyt olivat aivan muut seikat.

On varmaankin liioiteltua sanoa, että suurin osa ihmisistä ei tiedä missä Georgia, Uzbekistan, Tadzikistan, Kazakstan ja Mongolia ovat.

Siitä huolimatta, suuri kiitos, että olette tehneet tämän matkan ja päästätte monet meistä nauttimaan matkailusta näissä kiehtovissa maissa mukavasti kodin seinien sisältä käsin.

Anonyymi

Lämmin kiitos että lähetitte uusintana Venäjän halki 30 päivässä ja että Villeltä tulee uusi ohjelma. Pääsemme täällä Suomessakin nauttimaan Hänen esiintymisestään. Kiitos Ville :)
Lämpimin terveisin Eila Kärjä Kalajoelta.

Kiinnostunut nojatuolimatkailija.....

Todella mielenkiintoinen ohjelma, kiitos!

Mutta hyvä ja rakastettava Ville; otatko pipon pois välillä (muuallakin kuin kirkossa), olet paljon komeampi ja uskottavampi kun partasi on ajeltu ja hiukset näkyvillä...

Anonyymi

Ville on kyllä viehättävä juontajapersoona, mutta ohjelmaan olisin kaivannut enemmän journalistista sisältöä. Mikä käsikirjoittajaa on vaivannut, kun ei mitään teemoja ole saatu syvennettyä? Paikasta toiseen poukkoillaan kuin turistibussissa, ja matkalla osoitellaan ohisuhahtavia nähtävyyksiä ja kuitataan ne muutamalla latteudella. Ruokaa syödään, muttei sen kummemmin syväluodata sitä, mistä se tulee tai miten sitä valmistetaan. Jututetaan "tuttavia", mutta mikään tarina ei syvene tai kosketa. Ala-arvoista journalismia! Kun kerran rahalla mennään tekemään, niin tehdään sitten kunnolla, eikä käännetä tekstejä suoraan jostain Georgian Lonely Planetista. Tämähän on ihan sama, kuin sinne matkustaisi itse. Ja jos lennot kerran nyt talvella on niin edullisia kuin ohjelman alussa kerrottiin, niin taidankin lähteä kokemaan itse enemmänn ja syvemmin, kuin mitä tämä sarja pystyy tarjoamaan. Onnetonta halpissarja- nojatuolimatkailua.

Anonyymi

Anonyymi kirjoitti:
Ville on kyllä viehättävä juontajapersoona, mutta ohjelmaan olisin kaivannut enemmän journalistista sisältöä. Mikä käsikirjoittajaa on vaivannut, kun ei mitään teemoja ole saatu syvennettyä? Paikasta toiseen poukkoillaan kuin turistibussissa, ja matkalla osoitellaan ohisuhahtavia nähtävyyksiä ja kuitataan ne muutamalla latteudella. Ruokaa syödään, muttei sen kummemmin syväluodata sitä, mistä se tulee tai miten sitä valmistetaan. Jututetaan "tuttavia", mutta mikään tarina ei syvene tai kosketa. Ala-arvoista journalismia! Kun kerran rahalla mennään tekemään, niin tehdään sitten kunnolla, eikä käännetä tekstejä suoraan jostain Georgian Lonely Planetista. Tämähän on ihan sama, kuin sinne matkustaisi itse. Ja jos lennot kerran nyt talvella on niin edullisia kuin ohjelman alussa kerrottiin, niin taidankin lähteä kokemaan itse enemmänn ja syvemmin, kuin mitä tämä sarja pystyy tarjoamaan. Onnetonta halpissarja- nojatuolimatkailua.

Ja onhan se harmi ettei noita ruokia pysty maistamaan ja haistamaan television kautta. Silloin kannattaakin lähteä itse paikan päälle niitä maistelemaan. Itse en kaipaa sen syvempää "journalismia" paikan päältä kun kyseessä ei kuitenkaan ole journalistinen ohjelma vaan enemmänkin viihteellinen matkailuohjelma. Jos haluaisin syvempää journalismia, Villen tilalla voisi seikkailla vaikka Arvi Lind. :) Noh, ymmärrän kyllä mitä tarkoitat, lisää sisältöä, vähemmän vauhtia ja silmäkarkkia. Kaikkea ei voi saada. Omasta mielestäni kyseessä on kuitenkin nautittava ohjelma.
Ja sen mitä kotimaisen ohjelman tilasta tiedän, niin en usko että tuonne on isojen rahojen kanssa menty.

Anonyymi

Kotimaista ohjelmaa voi tehdä halvalla ja laadukkaasti, jos on taitoa ja hoksottimia - ja asiantuntemusta.

Viime työvuosinaan Arvi Lind oli (muistaakseni jo eläkkeellä) uutisankkuri, ei raportoiva toimittaja. En usko, että juontajan vaihtaminen Villestä Arviin olisi ohjelman sisältöä muuttanut, mutta sävyä se toki olisi muuttanut. Sen sijaan äsikirjoittajan/käsikirjoittajien vaihtaminen osaaviin ja asiantunteviin ammattilaisiin olisi voinut ohjelman laatua parantaa. Viihdettäkin kun voi tehdä hyvin. On kummallinen oletus, että viihde saa olla jotenkin "höttösempää" ja huonompaa kuin ns. vakavat ohjelmat. Hyvin tehty viihde on vaikea laji ja liikkuu jossain aivan eri vaatimustasolla, kuin esimerkiksi edellä mainittu uutisjournalismi. Viihde ei saa olla jatkuvaa rimanalitusta ja yleisön aliarviointia.

Toki tästä ohjelmasta on nähty vasta vain ensimmäinen osa, mutta pakko on sanoa, että monet ns. amätöörimatkailublogitkin tarjovat enemmän viihdettä ja asiatietämystä kuin tämä.

Anonyymi

Kiitos Ville, tätä sarjaa ollaankin jo täällä odoteltu. Piristävän erilainen ote, kuten se edellinenkin matkailuohjelma. Toiset tykkää tyttäristä ja toiset..

henry sumuvuori

hyvä ville, kiitos että oot se ittes vaan se puree suomalaiseen ja se puree venäläisiin ne on samankaltaisia pohjoisen kansaa kuin me suomalaiset,oon pohjanmaalta ja asun helsingistä itään ittekkin, on tärkeää että suomi ja venäjä henkisesti lähestyy toisiaan siitä kiitos
ohjelmasi lähentää meitä ja purkaa jännitteitä siltikin niitä jää ja luoja meitä armahtakoon että muutkin sais samaa rohkeutta kuin sulla, omassa elämässään olla sillanrakentaja erinlaisten ihmisten välillä. Tsemppiä sulle vankkurit kulkee ja koirat haukkuu vanha sananparsi, kaikkea hyvää suomalaisilta tavallisille venäläisille ihmisille. Ville vankkurimies idässä.

Anonyymi

Anonyymi kirjoitti:
Ville on kyllä viehättävä juontajapersoona, mutta ohjelmaan olisin kaivannut enemmän journalistista sisältöä. Mikä käsikirjoittajaa on vaivannut, kun ei mitään teemoja ole saatu syvennettyä? Paikasta toiseen poukkoillaan kuin turistibussissa, ja matkalla osoitellaan ohisuhahtavia nähtävyyksiä ja kuitataan ne muutamalla latteudella. Ruokaa syödään, muttei sen kummemmin syväluodata sitä, mistä se tulee tai miten sitä valmistetaan. Jututetaan "tuttavia", mutta mikään tarina ei syvene tai kosketa. Ala-arvoista journalismia! Kun kerran rahalla mennään tekemään, niin tehdään sitten kunnolla, eikä käännetä tekstejä suoraan jostain Georgian Lonely Planetista. Tämähän on ihan sama, kuin sinne matkustaisi itse. Ja jos lennot kerran nyt talvella on niin edullisia kuin ohjelman alussa kerrottiin, niin taidankin lähteä kokemaan itse enemmänn ja syvemmin, kuin mitä tämä sarja pystyy tarjoamaan. Onnetonta halpissarja- nojatuolimatkailua.

kyllä. mielenkiintoinen aihe, mutta ala-arvoinen toteutus vie potin ehkä surkeimpana matkailuohjelmana jota on esitetty. lapsellista höpöttämistä ja sekavaa toheltamista, ilman mitään näkemystä. tosi floppi...

Jaakko Ilkka Uusitupa

Priviet Anonyymit ja Synonyymit

Tämän ohjelman viehätys mielestäni onkin siinä, että se ei pyrikään olemaan mikään vakava dokumentti. Näistäkin seuduista niitä kyllä on nähty, katsottu ja ahdistuttukin. Tunnettu vihaa, sympatiaa ja voimattomuutta.
Ville Haapasalon suurin ansio tässä jutussa on mielestäni se, että hän tuntee kuitenkin aika hyvin noiden ihmisten luonteen laadun, tavan toimia ja elää elämäänsä. Ja sen ansiosta saa näihin ihmisiin paljon aidomman ja lämpimämmän yhteyden kuin rutinoitunut dokkaristi joka suunnittelee ja hankkii pohjatietoja voimiaan säästämättä ennekuin edes laukkujaan pakkaa, näinhän dokumentin tekijän kuuluukin tehdä. Ei näitä juttuja pitäisi yrittää samaan raamiin väkisin sulloa. Ville tulee omana itsenään, myssyllä tai ilman, haastattelemiensa ihmisten kanssa helposti juttuun, saa kutsuja heidän koteihinsa ja pääsemme siinä siivellä näkemään heidän arkeaan ja välillä juhlaakin. Ja toivottavasti se saa katsojan pohtimaan omaa olemistaan ohjelmassa esiintyvien ihmisten elämään.
Sitä paitsi, kyllähän ohjelmassa ihan "oikeaa" tietoakin jaetaan. Vaikkei se mikään johtoajatus ole tekijöille luultavasti ollutkaan.
jos ohjelmasarjalle pitäisi joku tyylisuunta tai laatikko väkisin keksiä niin olkoon vaikka road movie- dokumentti, mitä se sitten lieneekään.
Putki pois silmiltä niin näköala laajenee. Voi huomata vaikka sen miten vähän on toisille paljon ja millä on todellista merkitystä.
No se oli semmoinen ropina sano piika, kun tuohisseen kus!

Peräsanoma: nimi alle rispekti ylle!

Ijpo Koponen

Kiinnostunut nojatuolimatkailija..... kirjoitti:
Todella mielenkiintoinen ohjelma, kiitos!

Mutta hyvä ja rakastettava Ville; otatko pipon pois välillä (muuallakin kuin kirkossa), olet paljon komeampi ja uskottavampi kun partasi on ajeltu ja hiukset näkyvillä...

- JA en voisi olla enemmän toista mieltä. Pidä pipo päässä ja anna karvan kasvaa. Tai tiedän että niinhän Ville tulee kuitenkin muistamaan! Juuri ne ovat upeat tavaramerkkisi. Koska se että menee kameran eteen seisomaan ja juontamaan, ei tarkoita että pitää olla Timo T.A:n komea profiili tai muuten joku sliipattu tyyli. Tässähän tehdään silläkin alueella historiallista tv-ohjelmaa, että juontajaksi ei ole otettu Mikko Leppilampea tai vielä "ihanampaa" Vappu Pimiää. Muistan kuinka Lenita Airisto oli taas pahoittanut mielensä, tällä kertaa siitä että jääkiekkoilijat syljeskelee. "että pitäisi ihan kivasti näin laittaa se nenäliinaan tai nielaista". Kiitos Ville näistä ohjelmistasi, niistä todella voi nähdä sisäisen kauneuden karussa äijässä, sehän on täysin kuin matkaohjelmasi teema!

Ijpo Koponen

Anonyymi kirjoitti:
. mielenkiintoinen aihe, mutta ala-arvoinen toteutus vie potin ehkä surkeimpana matkailuohjelmana jota on esitetty. lapsellista höpöttämistä ja sekavaa toheltamista, ilman mitään näkemystä. tosi floppi...

Eiköhän sieltä tule teille kohta taas uusi Pekko Aikamiespoika elokuva ja ainahan voitte käydä vuokraamosta hekemassa niitä vanhoja uudestaan, nehän eivät ole flopanneet ja niissä on hieno toteutuskin.

Minulle todella välittyi sarjasta se että mitään järjestelmää ei ole. Ei karttoja piirretty. Karut kansat asuu karusti nurmikolla muutama sata lammasta ympärillä. Jos Intian kaupungeista pitäisi tehdä samanlainen matkailuelokuva, niin toivoisin todella että ne olisi tehty juuri niin, että katsoja saisi kokemuksen siitä hallitsemattomuudesta. Kun säännöt ovat loppuneet siellä joku saattaa yht´äkkiä kaasuttaa satasta prätkällä risteykseen ja samaan aikaan rukoilla silmät kiinni ettei vain jäisi rekan alle! Sitä Intian kaaosta on hyvin vaikea kuvata. Ville onnistui kuvausporukkansa kanssa taltioimaan todella hienosti paikan henkeä. Esim. Kirpputorilla käyminen (kunhan sinne ensin löydettiin) "ei ollutkaan mikään hietsu, ihmiset möivät viimeisiä tavaroitaan häpeissään" AIVAN mielettömän hieno kohtaus!!

Anonyymi

upeaa ville. tykkään. mirkku eteläkarjalasta

Lisää näitä

Kiitos Teemalle Silkkitie-ohjelmasta! Ville Haapasalon tekee jaksoista odotettuja. Se on harvinaista. Silkkitie on juuri sopivan kevyt ja silti siinä on paljon tietoa hauskasti esitettynä. En kaipaa tähän ohjelmaan yhtään pönötystä. Joskus ohjelma kyllä toistaa liikaa itseään, varsinkin pitkillä automatkoilla. Kerrassaan hyvä ohjelma. Olen tuttavapiiristänikin kuullut siitä pelkkiä kehuvia kommentteja.

nojatuoli matkailija.

ville ja muut jotka ohjelmaa ovat tehneet. parasta mitä televisiosta on vähään aikaan tullut.katson joka jaksoa innolla.ohjelma on konstailematon ja hyvä.minusta on tullut ville fani.lämmin kiitos hyvästä ohjelmasta.näin myös muut pääsevät katsomaan eri paikkoja.

SS

Kiitos kaikista tähän mennessä nähdyistä kuudesta jaksosta.

Olen nauttinut jokaisen katsomisesta ja unohtanut kolmeksi vartiksi maailman ympärilläni, suorastaan paennut ohjelmiin maailmaa ympärilläni.

Ymmärrykseni tähän mennessä vierailluista maista on lisääntynyt ja käsitykseni siitä, että ihmiset ovat perustaltaan samanlaisia kaikkialla on vahvistunut.

Ville on aivan mainio persoona ja haastaa minut joka ohjelmakerta katsomaan armahtavaisesti omaa nirppanokkaisuuttani.

Pyhä vuori

Sattumalta olen alkanut seuraamaan tätä ohjelmaa, ja varsinkin eilen 15.2 tullut jakso, missä Ville käy Pyhällä vuorella, oli mielenkiintoinen! Haluaisin tietää enemmän mitä Villelle tapahtui siellä käydessään.Minulta meni jo ohi missä ja minkä niminen paikka on...Jos Ville luet näitä kommentteja, ja jos sinulla on mahdollisuus vastata minulle,olisin hyvin iloinen ja kiitollinen. Alkoi kiinnostamaan se vuori ja mitä siellä tapahtui sinulle...t.Lena

Anonyymi

Anonyymi kirjoitti:
Lämmin kiitos että lähetitte uusintana Venäjän halki 30 päivässä ja että Villeltä tulee uusi ohjelma. Pääsemme täällä Suomessakin nauttimaan Hänen esiintymisestään. Kiitos Ville :)
Lämpimin terveisin Eila Kärjä Kalajoelta.

Samaa mieltä.

Suuri kiitos Teemalle tästä ohjelmasta.
Ja,tietenkin,kiitos Ville!
Onko parempaa ihmistä kuin kuin hän tekemään juuri Venäjälle suuntautuvaa ohjelmaa.

Villen kansanomaisuus,hänen kykynsä kuunnella erilaisia ihmisiä jne.jne
on kerta kaikkiaan uskomatonta.
Hän nostaa snapsin maan tapaan,syö mitä tarjotaan.
Hän ei nosta itseään esille missään muodossa,kuten on tapana nykypäivänä,jopa tv-kuuluttajia myöten.
Puhumattakaan näistä "Leppilammista".Ikävä kyllä.

Perheemme kaikki jäsenet,15,20,40,60 vuotiaat,unohtamatta kohta 90 vuotiasta mummoa,odottavat aina innolla ohjelmaa.
Vielä kerran KIITOS ja lisää tälläista.

nim.Helena

Anonyymi

Olemme seuranneet mielenkiinnolla Villen uusinta sarjaa silkkitieltä. Muuten ihan hyvä ohjelma, mutta ajottain vodkanhuuruiset episodit alkavat tuntua vastenmielisiltä ja kiusallisilta. Ei kaikkea soperrusta tarvitse tallentaa koteihin näytettäväksi.

Anonyymi

Hieno sarja!! Hyvä Ville

Anonyymi

Jaakolle,

Olen samaa mieltä. Jos on tarve tutustua satoja vuosia vanhaan kulttuuriin eikä nykyiseen elämään iloineen ja suruineen Villen
juontamissa ohjelmissa on parasta unohtaa elämän läheiset ohjelmat.

Anonyymi

Olen samaa mieltä! Johan silkkitiestä on tehty pitkä hieno dokumenttisarja. Sitä tämäkin on - mutta erilainen.

Joistakin keskusteluista on tullut mieleen kysymys mikä minulle esitettiin : Mitä eroa on naisella ja terroristilla? ... Terroristin kanssa voi neuvotella.

Anonyymi

Suuri KIITOS Ville Haapasalolle tästä ohjelmasta.On ollut mielenkiintoista seurata eri alueilta kuvattua ohjelmaa naapuri valtiosta
tulee mieleen vanhat ajat!
Lisää tällaisia ohjelmia missä saamme tutustua naapuri valtion ihmisiin ja elämäntapoihin .
vie Ville terveisiä sinne jotka tunnet sukulaiskansaksemme!

nimim."sirpa"

Anonyymi

SUURKIITOS Ville Haapasalo ja muu "reissuryhmä". Reissuohjelmienne katsominen oli nautinto. Reisitaskuhousut ja pipo; oma leima ohjelmissa, nautittavaa!
Tehkääpä lisää tällaista! Olisiko lienee ollut jo Turkki / Istanbulin suunta seuraavana?

Eila Kärjä

Heikko on kantti ihmisillä jotka eivät uskalla kirjoitustensa/mielipiteidensä perään laittaa omaa nimeään!

Päivi

Voi, Villehän on ihana! Ja ohjelma samoin. Kiitos tekijöille, tahtoo lisää samanlaista. On mukava kuunnella Villen puhuvan venäjää ja katsoa miten hän kohtaa paikalliset ihmiset ja olot. Ole vain juuri sellainen kuin olet Ville!

Anonyymi

Päivi kirjoitti:
Voi, Villehän on ihana! Ja ohjelma samoin. Kiitos tekijöille, tahtoo lisää samanlaista. On mukava kuunnella Villen puhuvan venäjää ja katsoa miten hän kohtaa paikalliset ihmiset ja olot. Ole vain juuri sellainen kuin olet Ville!

Ville ei sitä ohjelmaa käsikirjoita tai ohjaa (eikä suunnittele tai tuota), Ville JUONTAA. Tässä ketjussa aikaisemmin esitetty kritiikki on ymmärtääkseni kohdistunut ohjelman sisältöön, ei Villen juontajapersoonaan. Minunkin mielestäni Ville on ihan OK, mutta ohjelman sisältö ei. Vaikuttaa siltä, että YLEstä on taas lypsetty helpolla veronmaksajien rahaa. Tehdään pienellä budjetilla mahdollisimman halpaa ja nyhdetään sitten voitot päältä pois. Nice!

Anonyymi

Hieno juttu, venäjänpelkoiset varmaan muuttavat mielipidettään, kun hoksaavat olevansa lähes samanlaisia, kuin pelättävät naapurimme. Ei ihmisissä paljon eroa ole.Kaikista löytyy hyvä ja paha, se miten sen päästää itsessään ilmenemään, ratkaisee. Villen tapa tuoda venäläinen eteemme, on suorastaan kadehdittavaa. Kielitaito, uteliaisuus, rohkeus kokeilla uusia asioita, sellainen hän on. Meidän oma Villemme! Kiitos erityisesti siitä, kun Ville tuli kovin lähelle, sanoessaan pelkäävänsä korkeita paikkoja ja syviä maan alla olevia luolia.

Käsikirjpottajalle suurkiitokset, samoin kuvausryhmälle, joka varmasti joskus väsyi kantamuksiinsa.

Mitä seuraavaksi? Hänellä voi itsellään olla jo tiedossa, miten Venäjää esittelee.Venäjän TAIDEAARTEET olisi mieluisaa nähdä, taitavat vain olla saavuttamattomissa? Ihmisen olemassaolosta kinnostuneena haluaisin nähdä VANHUSTENHUOLLOSTA tehdyn ohjelmasarjan. Voisimme oppia naapurikansasta jotain hyvääkin, ehkä.q

Add comment


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.