YLE Teema

 

Kevään 17 hetkeä

Julkaistu torstaina 17.06.2010

Teema esittää syksyllä poikkeuksellisen tv-sarjan. Se on venäläissarja Kevään 17 hetkeä (Semnadtsat mgnovenii vesny), jonka ensiesitys oli Neuvostoliitossa vuonna 1973, ja Suomessa vuotta myöhemmin. Yleisradiolta on pyydetty uusintaa vuosien ajan, ja syksyllä suomalaiset televisiokatsojat pääsevät muodostamaan oman mielipiteensä kulttisarjasta, kun Teema esittää sen uudistetun version keskiviikkoisin 1.9. alkaen.

Kevään 17 hetkeä ensiesityksestä tuli vuonna 2009 kuluneeksi 35 vuotta, ja juhlan kunniaksi Venäjän televisio esitti sarjan entisöidyn ja väritetyn version, jossa myös ääntä oli korjattu. Kolmen vuoden työ oli tuottanut vaikuttavan tuloksen. Asiantuntijoita Yhdysvalloista, Koreasta ja Kiinasta oli osallistunut projektiin, jota johti alkuperäisen version tehnyt ohjaaja Tatjana Lioznova. Huomattava hanke nostatti kuitenkin myös vastalauseiden myrskyn.

- Suomalaiset sarjaa toivoneet katsojat pääsevät syksyllä testaamaan omia muistikuviaan sarjasta. Osa katsojista saattaa haastaakin ”pyhäinhäväistyksenä” uutta väritettyä ilmiasua aivan kuin Venäjällä vuosi sitten. Ja uudet katsojat voivat tutustua tv-historian yhteen kulttisarjaan, kertoo YLE Teeman kanavapäällikkö Ulla Martikainen-Florath.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook