YLE Teema

 

Vuoden dokumenttipalkinto 2012 Uudelle Kinolle ja Sari Volaselle

Julkaistu perjantaina 12.10.2012

Suomen dokumenttikilta on antanut vuoden 2012 dokumenttitekopalkinnon Uudelle Kinolle ja tuottaja Sari Volaselle.

Teema onnittelee!

Palkinnon perustelut:

Sari Volasessa on uskallusta ja tajua dokumenttielokuvan suhteen. Hän on pitänyt linnakettaan vaihtoehtoisemmalle dokumenttielokuvalle pystyssä sisulla ja taistellen.

Uudesta Kinosta on kasvanut todella tärkeä väylä uusille tekijöille, joista monille Sari on ensimmäisiä rahoittajakontakteja. Tästä kertovat Uudessa Kinossa esitetyt elokuvat kuten parin viime vuoden ohjelmistosta löytyvät: Oliwia Tonterin Lilli, Elina Talvensaaren Miten marjoja poimitaan?, Paula Korvan Hypermarket Nation, Azar Sayar Helsinki-Teheran sekä monet monet muut.

Uusi Kino on myös ainoita rehellisesti kokeellisiin elokuviin, myös kokeellisiin dokkareihin, avoimesti suhtautuvia ohjelmapaikkoja. Sari on tuonut esittäväksi monia kansainvälisesti palkittuja dokumentteja, jotka eivät löytäneet esityspaikkaa muilta kanavilta. Näitä ovat olleet niin lyhyet kuin pidemmätkin dokumentit.

Vuosien varrella Uusi Kino ja Sari Volanen ovat osoittaneet, ettei dokumenttielokuvan tarvitse olla tiukkaan muotoon ja pieneen legitimoituun tekijäkuntaan rajattua. Toivomme uudelle ohjelmapaikalle Teema-kanavalla onnea ja menestystä ja että Uudessa Kinossa olisi myös tulevaisuudessa tilaa vähän toisenlaisellekin dokkarille.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook