YLE Teema

 

Suosittelu lisätty!
Kulttuuridokumentti

12 tangoa

Julkaistu torstaina 12.11.2009 0 kommenttia 150 suositusta

Antaudu intohimoisen tangon vietäväksi!

12 tangoa

Buenos Airesin parhaiden tangotanssijoiden ja heidän vanhempiensa tarinat kietoutuvat tangon historiaan ja kaupungin nykyisyyteen Arne Birkenstockin dokumentissa.

Kun tango syntyi, Italiasta ja Espanjasta saapuneet siirtolaiset olivat miljoonien Rio de la Platan rannalle tulleiden joukossa. Tänä päivänä heidän jälkeläisensä kulkevat päinvastaiseen suuntaan, takaisin Eurooppaan. Kaupungin maineikkaimmassa tangohallissa La Catedralissa kuvattu dokumentti kertoo siirtolaisten tarinaa käyttäen musiikkia, tanssia ja tangojen sanoituksia apunaan.

Dokumentissa seurataan muun muassa 71-vuotiasta Roberto-tangoajaa, nuorta tanssijaa Marcelaa sekä Yolandaa ja hänen neljää lastaan. Roberto on menettänyt kaikki rahansa talouskriisissä, Marcelo valmistelee muuttoa Ranskaan ja Yolandan täytyy jättää lapset oman onnensa nojaan ansaitakseen Euroopassa rahaa perheen asuntoa varten. Kuten tangossa myös näiden ihmisten kohtaloissa kuvastuu elämän ahdinko ja toivon menettäminen.

Tangoa kuullaan live-esityksinä kitaristi Luis Bordan johtamana ja Argentiinan parhaiden muusikoiden esittämänä. Esitykset tuovat yhteen muusikkoja useiden sukupolvien ajalta, ja mukana ovat muun muassa legendaarinen bandoneonisti José Libertella sekä kuuluisa laulaja Jorge Sobral.

Lisätietoa ohjelmasta

(12 Tangos Adios Buenos Aires, Saksa, 2005)

O: Arne Birkenstock.

Tuotanto: Fruitmarket Arts & Media / Tradewind Pictures ja ZDF yhteistyössä ARTE:n kanssa.

ohjelman kotisivut

tango Wikipediassa

Suosittele150 Suosittelee

Lähetä linkki


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook