YLE Teema

 

Suosittelu lisätty!
Teemalauantai

8.10. Teemalauantai: Agatha Christie

Julkaistu maanantaina 12.09.2011 0 kommenttia 216 suositusta

lauantai 8.10. klo 21.00

Murhamammaksi kutsutulle salapoliisiromaanien mestarille Agatha Christielle (1890-1976) omistetun teemaillan avaa BBC:n uusi henkilökuva, joka on tehty sarjaan Erityisiä naisia. Illan elokuva And Then There Were None eli Eikä yksikään pelastunut perustuu Christien kenties tunnetuimpaan kirjaan, joka on julkaistu aiemmin myös nimellä Kymmenen pientä neekeripoikaa. René Clairin USA:ssa vuonna 1945 ohjaama jännitysklassikko on todellinen toiveuusinta: sen edellisestä tv-esityksestä on yli 30 vuotta!

Agatha Christie, rikosten kuningatar on vuonna 2011 valmistunut henkilökuva 66 romaania ja 14 novellikokoelmaa kirjoittaneesta rikoskirjailijasta, Hercule Poirot'n ja neiti Marplen hahmojen luojasta. Christien aktiivinen ura kesti yli puoli vuosisataa, ja hänen teoksia on käännetty yli sadalle kielelle. Tunnetuista teoksista kaikkein tunnetuimpia lienevät suljetun tilan arvoitukset Idän pikajunan arvoitus sekä vuonna 1939 alun perin ilmestynyt Eikä yksikään pelastunut.

Eikä yksikään pelastunut kertoo pienelle saarelle kutsutuista vieraista, joita aletaan kolkata yksi kerrallaan. Onko joku heistä myös syyllinen? Modernien kauhuelokuvien perustilanne siis - mutta täysin ilman verellä mässäilyä. Ranskalaisen René Clairin kepeän charmikkaasti ohjaaman murhamysteerin pääosissa ovat Barry Fitzgerald, Walter Huston, Louis Hayward ja Roland Young.

Lisätietoa ohjelmasta

Agatha Christie, rikosten kuningatar (Extraordinary Women: Agatha Christie, Britannia 2011).

Eikä yksikään pelastunut (And Then There Were None, USA 1945). Ohjaus René Clair.

Suosittele216 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

22.10. Teemalauantai: Kylmän sodan vakoojat

Illan tähti on entinen vakooja ja nykyinen menestyskirjailija John le Carré. Hän muistelee kylmän sodan jakamaa maailmaa ja analysoi globaaleja nykyrikoksia. Illan elokuva on Carrén läpimurtoromaaniin perustuva vakoilutrilleri Mies kylmästä, pääosassa Richard Burton.

29.10. Teemalauantai: Kennedyt

Amerikkalaista unelmaa, 1960-lukua ja Kennedyjä käsittelevän teemaillan avaa pitkä dokumenttielokuva Kennedyn suvun lapsista. Illan elokuva on Robert Kennedyn murhapäivästä kertova, tähtinäyttelijöitä vilisevä Bobby.


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook