YLE Teema

 

Suosittelu lisätty!

Aivokirurgit

Julkaistu torstaina 15.04.2010 0 kommenttia 277 suositusta

Etelä-Englannissa sijaitsevan Frenchayn sairaalan aivokirurgian osastoa pidetään maailman parhaana. Millaista aivokirurgien työ on ja kuinka toimiva lääkäri-potilassuhde syntyy?

Aivokirurgit

keskiviikko 28.4. klo 16.30

Kuusiosaisessa sarjassa seurataan aivokirurgien työskentelyä leikkaussaleissa ja heidän keskustelujaan potilaiden kanssa.

Osa 1.
Neurokirurgi Hugh Coakham yrittää selvittää, mikä vaivaa 27-vuotiasta bristolilaista Kerrianne Orrisia. Nainen on kärsinyt mystisestä ja tuskallisesta kasvokivusta jo kahden vuoden ajan.

Osa 2.
Lucillen epilepsiaan eivät lääkkeet tepsi. Aivokirurgia tarjoaa hänelle ainoan toivon paranemisesta, mutta ensin Lucillen täytyy käydä läpi monet testit, jotta neurokirurgi David Sandeman voi hänet leikata.

Lue lisää epilepsiasta

Osa 3.
Toisen lapsen syntymän jälkeen Stephaniella diagnosoidaan uhkaava aivokasvain. Tässä jaksossa neurokirurgi David Porterin pitää päättää, mitä tehdään.

Lue lisää aivokasvaimista

Osa 4.
Puolitoistavuotias Thomas näyttää hyväkuntoiselta ja terveeltä. Hänen aivoissaan on kuitenkin jättimäinen kysta. Lääkärit sanovat, että puolessa tapauksista leikkaus voi helpottaa kystan aivoihin aiheuttamaa painetta. Äiti-Sharonilla on ratkaisun hetket käsillä.  

Lue lisää erilaisista kystista

Osa 5.
Tony sairastui parantumattomaan Parkinsonin tautiin 40 ikävuoden jälkeen. Viisikymppisenä hän toivoo, että Steve Gillin pioneerityö taudin parissa muuttaisi hänen elämänsä.

Lue lisää Parkinsonin taudista

Osa 6.
Vuonna 2003 Lynne kärsi laajasta aivoverenvuodosta, joka uhkasi hänen henkeään. Pitkän ajan ennuste riipuu Rick Nelsonin tekemästä riskialttiista operaatiosta. Lääkäri pyrkii poistamaan ison sotkeutuneen vyyhden verisuonia aivoista. Vaarana on aivoverenvuodon toistuminen.

Lue lisää aivoverenvuodosta

Lisätietoa ohjelmasta

Tuotanto: Available Light Productions/ITV, Iso-Britannia

Löydä lisää:

kirurgia, aivot
Suosittele277 Suosittelee

Lähetä linkki


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook