YLE Teema

 

Asennetta veisaamiseen! Iiro panee virret soimaan

Julkaistu perjantaina 15.07.2011 3 kommenttia 170 suositusta

Iiro irti

Iiroa piinaa suomalaisen virrenveisuun ilottomuus ja laahaavuus. Asialle on tehtävä jotain. Iiro matkaa keikkabussillaan Helsinkiin Kallion kirkkoon, jossa hän järjestää Iiron veisuukoulun. Menossa on mukana pastori Jaakko Heinimäki.

Iiro tutustuu uruilla soittamiseen ja kirkon hienoon backstageen. Virsivallankumous ei olisi täydellinen ilman uuden ajan lippulaivavirttä, siispä Iiro säveltää oman virren Jaakon nettiriippuvuutta käsitteleviin sanoihin.

Urut soimaan, kirkkoväki laulamaan ja uusi asenne veisaamiseen. Onnistuuko Iiro uudistusinnossaan? Voiko mikään muuttaa vanhoja perinteitä? Löytyykö ilo, naputtaako veisaajan jalka uudessa rytmissä, löytyykö yhteys yläkertaan?

Suosittele170 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Lahjapaketti: Iiro irti

Viime kesänä nähtiin jo melkein kaikkea mahdollista, mutta musiikkilajeja on vielä kokeilematta. Niinpä pianovirtuoosi Iiro Rantalan on jälleen aika pestautua eri artistien keikoille, pakata soittokamat bussiin ja suunnata tien päälle.

Kommentit

Anonyymi

Olipas loistava sanoitus Heinimäen virressä. Tuollaisia virsiä lisää. Sovitus ja musiikki vain ontuivat pahasti. Missä se ilo ja riemu oli tuossa musiikissa. Pöh.

Anonyymi

Mahtaisikohan virren sanoja löytyä jostain? Vai täytyykö katsoa uusinta tiistaina ja kirjoittaa itse ylös?

Tuula

Iiro, kyllä olet mainio. Börjeä on ikävä. Otamme osaa Börjen poismenon johdosta.


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook