YLE Teema

 

Suosittelu lisätty!

De Gaulle - vallan ja pettymyksen vuodet

Julkaistu maanantaina 07.06.2010 0 kommenttia 150 suositusta

Draamadokumentti kertoo ranskalaisen kenraalin ja poliitikon, presidentti Charles de Gaullen monipolvista elämäntarinaa.

sunnuntai 15.8. klo 15.45

78-vuotiaana Charles de Gaulle oli maansa hylkäämä, pettynyt ja yksinäinen mies. Vuodet Ranskan vahvana johtajana kulkevat kuvina hänen muistoissaan. Noihin vuosiin mahtuu suuria voittoja ja kitkeriä tappioita. Vallan huipulla tuulee, ja de Gaulle saa maistaa annoksensa pettymystä, hukkaan heitettyjä mahdollisuuksia ja historian suuria hetkiä. Ranskan kohtalo oli vuosikymmenet de Gaullen käsissä, niin sodan kuin rauhan aikana. Silti kansalaiset kritisoivat maansa pelastajaa, ja syvästi pettynyt mies joutui lopulta eroamaan virastaan.

Kaksiosainen minisarja tutkii Charles de Gaullen värikkään uran vaiheita, suurista voitoista syvään alennukseen ja takaisin. Kansansuosio on vaarallisen häilyväistä.

 

Osa 1: Unohduksen partaalla
Charles de Gaulle on pettynyt kansan käännettyä hänelle selkänsä, ja mies vaipuu yksinäisyydessä muistelemaan suuruutensa päiviä.

 

Osa 2: Paluu huipulle
Talvella 1954 de Gaullen paluu valtaan vaikuttaa turhalta haaveelta. De Gaulle kirjoittaa muistelmiaan, mutta kun maan asiat menevät huonommalle tolalle, kaivataan jälleen vahvaa johtajaa.

Lisätietoa ohjelmasta

Tuotanto: GMT Productions, Ranska

Ohjaus ja käsikirjoitus: Bernard Stora

Pääosassa: Bernard Farcy

Löydä lisää:

Ranska, Charles de Gaulle
Suosittele150 Suosittelee

Lähetä linkki


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook