YLE Teema

 

Suosittelu lisätty!

Elävä arkisto 3

Julkaistu keskiviikkona 09.06.2010 0 kommenttia 211 suositusta

keskiviikkoisin ja torstaisin 21.7. alkaen

Harri Hakasen vetämä ohjelma on tehty tinkimättömästi kieli poskessa. Nostalginen ja eri-ikäisiä kiinnostava viihdeohjelma hyödyntää hulvattomasti arkistojen aarteita ja pohdiskelee, miten tutut ja kummalliset ilmiöt ovat syntyneet ja muuttaneet meitä. Aiheina ovat muun muassa julkkikset, musiikkibisnes, ruoka ja juoma sekä tirkistelevä televisio. Sarjan vieraina nähdään esimerkiksi Jukka Virtanen, Jari Muikku ja Mikko Räisänen

 

ke 21.7. Video
1980-luku oli videon vahvaa aikaa. Arkistonäytteitä on koottu videonauhureista, videovuokrauksesta, kotivideokuvauksesta ja videolaista. Asiantuntijana videotaiteen parissa jo 1980-luvulta työskennellyt Perttu Rastas.
Video Elävässä arkistossa

 

to 22.7. Kyky-Suomi
Suomi-viihteen monipuolisuutta esitellään Elävä Arkisto -sarjan kolmannen kauden aluksi: imitaattoreita, drag-taiteilijoita ja uusia kykyjä vanhoissa tv-näytteissä. Vieraana on suomalaisen viihteen legenda Jukka Virtanen.
Kyky-Suomea Elävässä arkistossa

 

ke 28.7. Hevi tulee
Elävä arkisto-sarja tutkii heavymusiikin ensiaskelia Suomessa 1970- ja 80-lukujen vaihteessa. Arkistomateriaaleissa esiintyvät muun muassa Zero Nine, Tarot ja Sargofagus.
Hevi tulee ja Hevi tulee taas Elävässä arkistossa

 

to 29.7. Musiikkibisnes
Vanhoja ääniteformaatteja vinyylistä c-kasettiin, merkittäviä kotimaisia levy-yhtiöitä ja levy-yhtiömoguleita, 80-luvun piratismia ja näytteitä TV:n Lista-ohjelmasta kommentoi filosofian tohtori Jari Muikku Teostosta.
Musiikkibisnes Elävässä arkistossa

 

to 5.8. Ruoka ja juoma
Televisio oli ennen tärkeä valistusväline. Kuinka ravinto- ja alkoholivalistus muuttui 1950-luvulta 1990 -luvulle? Entä millaisia kokkiohjelmia on Yleisradiossa nähty? Jakson vieraana on pääjohtaja Pekka Puska.
Ruoka ja juoma Elävässä arkistossa

 

to 12.8. Seksi, Rikos ja liikenne
Elävän Arkiston valistusviikot jatkuvat! Luvassa muun muassa legendaarisia tietoiskuja sekä sukupuoliasioita, rikosvalistusta ja liikennettä käsitteleviä ohjelmia. Asiantuntijana mediakulttuurin tutkija, professori Mikko S. Lehtonen.
Seksi, Rikos ja liikenne Elävässä arkistossa

 

to 20.8. Tirkistelevä televisio
Elävä Arkisto -sarjassa tirkistellään, paljastetaan ja kuvataan ihmisiä salaa. Tempaus- ja paljastusjournalismia, näytteitä suomalaisesta piilokamerasta sekä YLE:n tosi-tv -kokeiluista kommentoi Suomen Big Brotherin tuottaja Mikko Räisänen.
Tosi-tv tuottaja Räisänen Elävässä arkistossa

 

to 27.8. Suomimusiikin läpimurto
Elävä Arkisto -sarjassa nähdään Freestylerin ja Sandstormin menestystarinat ja muita 1990-luvun maailmanvalloittajia. Haastateltavana on Jaakko Salovaara, joka oli molempien kappaleiden menestyksen taustalla.
Suomimusiikin läpimurto Elävässä arkistossa

Lisätietoa ohjelmasta

Tuotanto: YLE Viihde
Tuottaja: Anssi Autio
Toimittaja: Harri Hakanen

Elävä arkisto

Suosittele211 Suosittelee

Lähetä linkki


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook