YLE Teema

 

  • Suosittelu lisätty!
  • You can't request more than 20 challenges without solving them. Your previous challenges were flushed.
Kulttuuridokumentti

Homoelokuvan historia

Julkaistu keskiviikkona 23.03.2011 0 kommenttia 205 suositusta

sunnuntai 13.4. klo 22.55

Viihdyttävä ja vauhdikas gay- eli homoelokuvan historiikki, jonka punaisena lankana kulkee homojen ja homoelokuvan vähittäinen vapautuminen ja tulo ulos kaapista, Rainer Werner Fassbinderista Brokeback Mountainiin. Gay-elokuva ei enää ole marginaalissa, vaan siitä on tullut osa elokuvan valtavirtaa.

Andrè Schäferin ohjaaman dokumenttielokuvan saksalainen ja englantilainen nimi viittaavat Casablanca-elokuvan kuuluisaan repliikkiin, jonka sukupuoliroolit on vaihdettu: "Here's looking at you, boy!"

Vapautumisen historia alkaa 1970-luvulta, ja sen taustana ovat Stonewallin, Harvey Milkin, Fassbinderin ja aids-hysterian ajat. Elokuvista esillä ovat muun muassa Parting Glances, Poikien pesula, My Own Private Idaho, Orlando, Go Fish ja Priscilla - aavikon kuningatar. Tarina huipentuu sellaisiin menestyselokuviin kuin Brokeback Mountain ja Fucking Åmål.

Runsaita filminäytteitä höystävät Stephen Fryn, Stephen Frearsin, John Watersin, Tilda Swintonin, Rosa von Praunheimin, Patrice Chéreaun, François Ozonin, Udo Kierin ja Gus Van Santin haastattelut.

Lisätietoa ohjelmasta

Homoelokuvan historia (Schau mir in die Augen, Kleiner) Saksa, 2007. Dokumenttielokuva, ohjaus André Schäfer. Tuotanto: Florianfilm GmbH.

Suosittele205 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Freddie Mercuryn tarina

Emmy-palkittu dokumentti Queenin keulakuvan ja mahtipontisen rocktähden viimeisistä vuosista 1985-1991: hedonistisesta elämästä, sooloprojekteista, yhteistyöstä mm. Michael Jacksonin ja Montserrat Caballén kanssa sekä aidsiin sairastumisesta.

19.4. Teemalauantai: Edith Piaf

Pääsiäisen erikoispitkä Teemalauantai on omistettu pikku varpuselle jolla oli suuri ääni. Ensin kuullaan maailman kuuluisinta chanson-laulajaa itseään, sen jälkeen on vuorossa uusi dokumenttielokuva, ja lopuksi Edith Piafia esittää Oscarin arvoisesti Marion Cotillard elokuvassa Pariisin varpunen.


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook