YLE Teema

 

Suosittelu lisätty!

Jimmyn ruokapaja

Julkaistu tiistaina 28.12.2010 0 kommenttia 209 suositusta

Jimmy Dohertyn tutkimuskohteena on ruoka.

Jimmyn ruokapaja

torstai 3.3. klo 20.30

Uusi kuusiosainen asiaviihdesarja Jimmyn ruokapaja (Jimmy's Food Factory) alkaa Teemalla helmikuussa. Tiedätkö, mitä syöt? Miten lähikaupan hyllyltä löytyvät teolliset perusruoat valmistetaan? Asiasta ottaa selvää monesta tiede- ja luonto-ohjelmasta tuttu juontaja Jimmy Doherty. Jimmylla on navetassaan oma paja, jossa hän testaa ja valmistaa itse ruoka-aineita, pelle pelottoman tyyliin. Sarja on ollut menestys BBC1-kanavalla ja sitä on Briteissä kuvattu ruokaohjelmien Top Geariksi.

1/6 Aamupala

Jimmy Doherty selvittää, miten kaupoissa myytävät perusruoat on tehty. Omassa ruokapajassaan hän yrittää valmistaa aamiaispöytään mm. pikakahvia ja maissihiutaleita - oikeista maissinjyvistä.

2/6 Kolmioleipä

Miksi kauppojen leivät pysyvät pehmeinä kauemmin kuin kotona tehdyt? Jimmy Dohertyn pajatestailu jatkuu: Miten toimii roskakorista tehty leipätaikinakone, entä oma sulatejuuston tuotantolinja?

3/6 Jääkaapin antimia

Miksi kaupasta ostettuun maitoon ei kerry kermaa pintaan? Jimmy Doherty väsää pajaansa meijerin, jonka osina ovat mm. painepesuri ja tunkki. Jimmy ryhtyy myös valmistamaan kevytlevitettä.

4/6 Säilyvyys

Kuinka ihmeessä ruoka saadaan pysymään syömäkelpoisena viikkokausia? Jimmy kyhää pajaansa hernepakastimon ja tutustuu pakasteaterioita valmistavan tehtaan toimintaan.

5/6 Pikaruoka

Vaikka pikaruokaa pitäisi välttää, Jimmy ryhtyy pajassaan valmistamaan omaa poreilevaa kolajuomaa ja pikkunaposteltavaa perunasta. Hän käy myös tutustumassa maailman suurimpaan jäätelötehtaaseen.

6/6 Huijataanko meitä?

Millaisia kikkoja ruuantuottajat käyttävät kaupatakseen meille suosikkiherkkuja läpi vuoden? Jimmy perehtyy banaaninkypsytyksen ja lohenkasvatuksen saloihin ja tekee itse voileipäkinkkua.

Lisätietoa ohjelmasta

Jimmy's Food Factory

Tuotanto: BBC

Löydä lisää:

ruoka, Jimmy Doherty
Suosittele209 Suosittelee

Lähetä linkki


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook