YLE Teema

 

Suosittelu lisätty!

Jos olisit minä

Julkaistu keskiviikkona 10.02.2010 0 kommenttia 256 suositusta

Ei ole kiva jäädä porukan ulkopuolelle.

Opettaja.tv: Jos olisit minä

maanantaisin alkaen 15.2. klo 10.00, uusinta keskiviikkoisin klo 10.00

Miten olla hyvä ystävä? Mitä on oikeudenmukaisuus? Ystävyyssuhteet tuovat paljon iloa, mutta myös surua, jos jää yksin tai ystävä muuttaa pois.

Jos olisit minä on sarja tosielämän tiukoista valintatilanteista ja koululaisten elämän huolenaiheista. Ongelmat on dramatisoitu koskettaviksi vertaistarinoiksi.

osa 1: Emma, Felicia ja Astrid ovat hyviä kavereita. Porukan ulkopuolelle jää Katri, jota pidetään outona. Astridia tilanne alkaa painaa, mutta Emma ja Felicia tekevät selväksi, että hänen on valittava: Katri tai he.

osa 2: Kenen on vastuu, kun äidin tekemät kääryleet palavat pohjaan? Kotitöiden ja vastuun oikeudenmukaista jakamista pohtivat Navidpojan kanssa myös suomalaiskoululaiset.

osa 3: Hyväksy minut, ota minut mukaan. Luokan uutena oppilaana Paula haluaa tehdä vaikutuksen ja valehtelee. Totuus kuitenkin voittaa. Miten me otamme uuden oppilaan luokassa vastaan?

osa 4: Saako huonokuuloiselle kaverille suuttua, jos hän on kelju? Missä kulkee hyväksymisen raja? Yhdessä oleminen ei aina ole yksinkertaista luokassa eikä luokan ulkopuolella.

osa 5: Toiset meistä ovat luonnostaan ujoja, toiset rohkeampia. Rohkean ei ole helppo hoksata, milloin toinen jää jalkoihin. Eikä ujon rooli ole helppo.

osa 6: Yksinäisyys on niin musertava tunne, että huononkin kaveruuden tarjoamasta läheisyydestä voi olla vaikea kieltäytyä. Mikä neuvoksi, jos lapsi uhkaa joutua huonoille poluille?

osa 7: Elinalla ei ole varaa osallistua luokkaretkelle. Joidenkin mielestä on epäreilua, että heikompaa pitää auttaa. Mistä köyhyys johtuu?

osa 8: Paras ystävä tuo mukanaan suurimman ilon, mutta myös suurimman surun. Toiselle paikkakunnalle muuttaminen on arkisen kumppanuuden loppu. Päättyykö tosi ystävyys välimatkaan?

Lisätietoa ohjelmasta

Luokat 1 - 4
Aihekokonaisuus: ihmiseksi kasvaminen

Katso myös Kuuleeko kukaan - sarja opettajan haastavista tilanteista

Suosittele256 Suosittelee

Lähetä linkki


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook