YLE Teema

 

Suosittelu lisätty!
Parrasvalot

Kesäkonsertti Schönbrunnista

Julkaistu maanantaina 17.05.2010 0 kommenttia 223 suositusta

Wienin filharmonikkojen perinteinen kesän avajaiskonsertti pidettiin 8.6. Wienin Schönbrunnin linnan edustalla. Orkesteria johti Franz Welser-Möst.

sunnuntai 13.6. klo 20.50

YLE Teema esittää Wienin filharmonikkojen perinteisen kesän avajaiskonsertin, joka
pidetään 8.6.2010 Wienin Schönbrunnin linnan edustalla. Orkesteria johtaa Franz
Welser-Möst ja pianosolistina esiintyy Yefim Bronfman. Wienin filharmonikot on Itävallan merkittävin ja yksi maailman tunnetuimmista sinfoniaorkestereista. Tänä kesänä traditioksi muodostuneen ulkoilmakonsertin teemoina ovat planeetat, kuu, ja tähdet.

Kesäkonsertti Schönbrunnista (Summernight Concert Schönbrunn 2010) on ohjelmistollisesti rajoja rikkova. Star Wars -elokuvan musiikin säveltäneen ja siitä Oscarilla palkitun John Williamsin teoksia kuullaan nyt ensikertaa Wienin filharmonikkojen esittämänä.

Ohjelmiston perinteisempää antia edustavat Franz Listin Pianokonsertto nro 2 A-duuri ja Josef Straussin, Sphärenklänge, valssi op. 235. John Williamsin tuotoksista esitetään legendaarisista Star Wars -elokuvista tutut tunnusmelodia, Princess Leia’s Theme sekä Imperial March. Lisäksi kuullaan Joseph Lannerin Abendsterne, valssi op. 180, Otto Nicolain Mondchor Windsorin iloisista rouvista ja Gustav Holstin Mars teoksesta Planeetat.

Yleisölle ilmaisen kesäkonsertin tavoitteena on tarjota mahdollisimman monelle
mahdollisuus nauttia klassisesta musiikista; viime vuonna koleasta säästä huolimatta
Wienin Filharmonikkoja kuuli Schönbrunnin linnan pihalla 100 000 musiikin ystävää. Konsertit on perinteisesti televisioitu, ja myös tänä vuonna kesäkonsertista nautitaan yli rajojen – 60 maassa.

Lisätietoa ohjelmasta

Tuotanto: ORF, Itävalta, 2010

Löydä lisää:

Wienin filharmonikot
Suosittele223 Suosittelee

Lähetä linkki


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook