YLE Teema

 

Suosittelu lisätty!
Kino Klassikko

Kysymys elämästä ja kuolemasta (S)

Julkaistu tiistaina 11.12.2012 0 kommenttia 54 suositusta

sunnuntai 30.12. klo 18.00

Toiminimellä "The Archers" työtään tehneet ohjaaja-käsikirjoittaja-tuottajat Michael Powell ja Emeric Pressburger esiintyvät yleensä vahvasti Britannian parhaiden elokuvien listoilla. Powellin ja Pressburgerin kultakaudella vuonna 1946 valmistunut romanttinen fantasia Kysymys elämästä ja kuolemasta on kerran valittu äänestyksellä kaikkien aikojen toiseksi parhaaksi brittiläiseksi elokuvaksi.

David Niven on pääosassa pommikoneen lentäjänä, joka yliluonnollisen laiminlyönnin seurauksena jää henkiin koneensa tuhosta. Taivaan byrokratia yrittää korjata virheen ja hakea elävän kuolleen pois Englannista, mutta rakkauden löytänyt mies ei alistu kohtaloonsa vaan vaatii tapauksensa käsittelemistä uudelleen tuonpuoleisessa hallinto-oikeudessa.

Elokuvan tekninen toteutus oli kenties ainutlaatuinen: tämänpuolisen maailman tapahtumat on kuvattu Technicolor-väreissä ja tuonpuoleiset kohtaukset "Technicolor-mustavalkoisina". Elokuvan lavasteeksi rakennettiin valtavat liukuportaat taivaaseen, joiden mukaan se tunnetaan myös nimellä "Stairway to Heaven".

Lisätietoa ohjelmasta

(A Matter of Life and Death, Englanti 1946) O: Michael Powell & Emeric Pressburger. N: David Niven, Kim Hunter

Suosittele54 Suosittelee

Lähetä linkki


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook