YLE Teema

 

Suosittelu lisätty!
Film noir

Lupaus (12)

Julkaistu torstaina 06.05.2010 0 kommenttia 226 suositusta

maanantai 22.10. klo 21.45

Margarethe von Trottan elokuva rakastavaisista, joiden kohtalon sinetöi Berliinin muurin rakentaminen ja Saksan kahtiajakautuminen.

Kun Berliinin muuria vuonna 1961 pystytetään, ryhmä Itä-Berliinissä asuvia nuoria suunnittelee pakoa länteen. Heidän joukossaan ovat Sophie ja Konrad, joille pako on ainoa mahdollisuus yhteiseen elämään.

Sophie pääsee Länsi-Saksan puolelle maanalaisen käytävän kautta, mutta Konrad ei ole yhtä onnekas. Myöhemmin hän saa toisen tilaisuuden, mutta epäröi ratkaisevalla hetkellä. Konrad menettää rakastamansa tytön.

Kuluu seitsemän vuotta ennen kuin heille tarjoutuu tilaisuus tavata toisensa Prahassa.

Lisätietoa ohjelmasta

Lupaus (Das Versprechen). Ohjaus: Margarethe von Trotta, Saksa 1994. 115 min. Näyttelijät: Corinna Harfouch, Meret Becker, August Zirner.

Suosittele226 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Veit Harlan ja Jud Süssin varjo

Felix Moellerin dokumenttielokuva kiistellystä ohjaajasta, joka teki elokuvia Goebbelsin propagandaministeriön alaisuudessa kolmannen valtakunnan aikaan. Kuinka pitkälle jälkipolviin pahamaineisen Jud Süssin varjo ulottuu?

Elokuvan tarina

Mark Cousinsin 15-osainen dokumenttisarja kertoo elokuvataiteen kehityksestä 1800-luvun lopulta 2000-luvulle asti. Persoonallinen tutkimusmatka ulottuu 12 vuosikymmenelle ja kuudelle mantereelle, Japanista Dakariin, Hollywoodista Hongkongiin ja Mélièsistä Avatariin.


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook