YLE Teema

 

Suosittelu lisätty!

Maailman köyhät sään armoilla

Julkaistu keskiviikkona 23.06.2010 0 kommenttia 172 suositusta

Ohjelmasarjassa pohditaan ilmastonmuutoksen vaikutuksia ihmisten elämään eri puolilla maailmaa. Kuivuus, tulvat, sademetsien katoaminen ja energiapula ovat ongelmia, jotka koettelevat tavallisen ihmisen kykyä selvitä arjesta kehitysmaissa.

Maailman köyhät sään armoilla

tiistaisin klo 16.00

14.9. osa 1: Kenia 

Miljoonat ihmiset Keniassa tarvitsevat rahaa ja hätäapua sopeutuakseen ilmastonmuutokseen, muun muassa rajuun kuivuuteen. Kuka sen maksaa on yksi suurista kysymyksistä YK:n ilmastokokouksessa Kööpenhaminassa. Afrikkalaiset eivät halua tyytyä rikkaiden maiden tyhjiin lupauksiin.

 

21.9. osa 2: Vietnam

Vietnamia kutsutaan usein Aasian pikku tiikeriksi. Talouskasvun seurauksena energian kulutus on kasvanut räjähdysmäisesti. Ajan oloon sillä on vaikutus maapallon ilmastoon. YK:n ilmastokokouksen tehtävä on varmistaa että maailman miljardeilla köyhillä on mahdollisuus ja oikeus kestävään kasvuun ja kehitykseen.

 

28.9 osa 3: Bangladesh

Bangladeshilaiset kärsivät ilmastonmuutoksesta yhä enemmän ilman omaa syytään. Siksi Bangladesh vaatii, että vauraat maat kantavat vastuun hiilidioksidipäästöistä YK:n ilmastokokouksessa Kööpenhaminassa.

 

5.10 osa 4: Bolivia

Sademetsien polttaminen köyhissä maissa kuten Boliviassa nopeuttaa ilmastonmuutosta. Ilmaston lämpeneminen puolestaan sulattaa jäätiköitä kiihtyvällä vauhdilla. Sopimus sademetsien säilyttämisestä on tärkeässä asemassa YK:n ilmastokokouksessa Kööpenhaminassa.

Lisätietoa ohjelmasta

Alkuperäinen nimi: Klimaspillet og Verdens Fattige

Löydä lisää:

ilmastonmuutos
Suosittele172 Suosittelee

Lähetä linkki


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook