YLE Teema

 

Kulttuuridokumentti

Muotinäytös huomenna!

Julkaistu torstaina 27.05.2010 5 kommenttia 298 suositusta

keskiviikkoisin 9.-30.11. klo 17.00

Ranskalainen sarja, jossa seurataan viime hetken valmisteluja neljässä huippumuotitalossa. Valokeilaan astelevat Sonia Rykiel, Jean Paul Gaultier, Proenza Schouler sekä Karl Lagerfeld. Kullekin alansa huipulle on omistettu oma jakso.

Loic Prigentin ohjaamassa dokumenttisarjassa seurataan viimeisiä hektisiä tunteja ennen muotinäytöksen alkua. Stressiä, ammattitaitoa ja idearikkautta – kaikkea tätä ja vielä paljon muuta on luvassa, kun on enää päivä aikaa muotinäytökseen! Kamera kulkee estoitta luksusmuodin maailmassa, ovet aukeavat valokuvausstudioihin, mallimestarien ateljeihin, PR-toimistoihin, muotinäytösten kulisseihin ja harjoituksiin. On enää päivää aikaa muotinäytökseen!

Sarjan avausjaksossa juhlitaan Sonia Rykielin 40-vuotista uraa, jonka aikana hän on luonut upeaa muotia, mutta myös edistänyt naisten asemaa vapauttamalla pukeutumista jopa provosoimalla. Juhlamuotinäytöksen lisäksi seurataan 500-hengen illallisen sekä 1000 toimittajalle suunnatun lehdistötilaisuuden järjestelyitä. Ikimuistoisen illan kruunaa Nathalie Rykielin – Sonian tyttären – järjestämä hommage à Sonia Rykiel -näytös, johon maailmaan arvostetuimmat designerit ovat suunnitelleet kukin luomuksensa!

 

Osa 1: Sonia Rykielin 40-vuotista uraa juhlitaan haute couture -näytöksellä Pariisissa.

 

 

 

 

Osa 2: Kun Jean-Paul Gaultier pitää Pariisissa haute couture -näytöksen, äly kohtaa taian.

 

 

 

 

 

Osa 3: Nuorten amerikkalaislupausten Proenza Schoulerilla on syyskokoelmallaan näytön paikka.

 

 

 

 

Osa 4: Italialaisen Fendin näytös Roomassa esittelee Karl Lagerfeldin valmisvaatteita, turkiksia ja asusteita.

 

 

 

 Sarjan ensiesitys Teemalla oli kesällä 2010 osana Muodin kesää.

Lisätietoa ohjelmasta

Muotinäytös huomenna! (Le jour d'avant / The Day Before). Ohjaus: Loïc Prigent. Tuotanto: Arte/Ranska & Sundance Channel/Yhdysvallat, 2009.

Suosittele298 Suosittelee

Lähetä linkki

Kommentit

Anonyymi

paras muotiohjelma ikinä miksei sitä näe yle areenassa

YLE Teema

Hei, valitettavasti kaikkia Teeman ohjelmia ei tekijänoikeudellisista syistä saada Areenaan.

Anonyymi

Iso hatun nosto Ylelle siitä, että ovat panostaneet viimeaikoina hyviin ja kiinnostaviin muotiohjelmiin. Le jour d'avant eli muotinäytös huomenna on ollut ehdoton lempparini ja hyvänä kakkosena ovat tulleet Coco Chanel dokkarielokuvat ja erityisiä naisia ohjelma. Jatkakaa samaan malliin!
Olisin myös kiinnostunut tietämään tuleeko Yle esittämään muotinäytös huomenna ohjelman kakkos kauden? Ja onko Yle näyttämässä The september issue dokkarin?
Kiitos!

Muotiaikaa

Hienoa että muotiaiheisia dokumentteja näytetään televisiosta. 90-luvulla niitä ei pahemmin näkynyt. Muotinäytös vaatii aina paljon työtä ja on kiinnostavaa miten sitä valmistelee tunnetuimat sunnittelijat. Gaultier on ainakin viime tipan ihminen ja Sonia Rykiel jo iäkkäämpi, joten haastetta riittää muotinäytöksissä.

Fashion shows

More fashion shows on the Finnish television! Trends, style, and a great handicraft is shown on the fashion show. Yes, we can watch them on Fashion TV and YouTube, but the television ought to offer fashion in the cultural program also. Yep, this series is a good quality documentary and an interesting insight into preparing fashion shows.


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook