YLE Teema

 

  • Suosittelu lisätty!
  • Suosittelu lisätty!
  • Suosittelu lisätty!
  • Suosittelu lisätty!
  • Suosittelu lisätty!

Oopperan makuja Italiasta

Julkaistu tiistaina 10.04.2012 0 kommenttia 139 suositusta

perjantai 27.4. klo 20.00

Tässä ohjelmassa brittikokki Rick Stein tutkii, millainen rooli Italian suurten oopperasäveltäjien kotimaakuntien ruokaperinteillä on ollut heidän teostensa synnyssä. Osoittautuu, että ruoka ja sävelet ovat irrottamattomasti toisiinsa kytköksissä. Molemmissa kaikki perustuu yleisten ainesten taitavaan yhdistelyyn ja molemmissa päämääränä on ihmisten ilahduttaminen ja mielen kohottaminen. Ja oman kotiseudun ruokakulttuuri kuuluu sävellyksissä: Puccini rakasti Toscanan yksinkertaista ruokaa, Verdillä oli oma maatila ja Rossini oli kuuluisa herkkusuu, jonka mukaan on nimetty useita ruokalajeja...

Lisätietoa ohjelmasta

(Rick Stein's Taste of Italian Opera, Britannia 2010) Tuotanto BBC.

Suosittele139 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

23.3. Teemalauantai: Laulujen Italia

Italiassa kaikki laulavat. Teemaillan avaa maan kuuluisimmista ja rakastetuimmista laulajista ja lauluista kertova dokumentti Italoiskelmän kulta-aika, ja sen päättää John Turturron sensuelli musiikkielokuva Passione - Napolin lauluja.

Garibaldista Berlusconiin

Kaksiosainen dokumentti Italian valtion ja italialaisten 150 vuoden pituisesta identiteetin etsinnästä. Italialaisten on vaikea sanoa "me": politiikka hajottaa - mutta kulttuuri yhdistää.


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook