YLE Teema

 

Suosittelu lisätty!

Palin: Halki suuren Saharan

Julkaistu perjantaina 11.12.2009 0 kommenttia 241 suositusta

Michael Palin matkustaa tällä kertaa halki Saharan

torstai 25.2. klo 17.00

Sarjassa Palin matkustaa Välimereltä mustaan Afrikkaan. Luvassa on kiinnostava ja monipuolinen katsaus Saharan alueen yhdyskuntiin, kulttuuriin ja elämäntapaan. Mausteena Palinin leppoisaa huumoria tuttuun tapaan. Sarja on valmistunut v. 2002 ja se on esitetty YLE TV1:ssä 2004-05.

Väsymätön Michael Palin on kiertänyt matkoillaan maapallon ympäri ja Pohjoisnavalta Etelänavalle sekä seikkaillut Tyynellämerellä. Matka halki Saharan alkoi 2001, ja sen aikana Palin matkasi kahdeksan valtion halki. Kuumuuden ja hiekkadyynien lisäksi Palin tutustuu Saharan maiden monipuolisiin kulttuureihin, elämäntapaan ja luontoon.

Osa 1/4: Hiekkaan piirretty viiva. Michael Palinin sukellus Saharan historiaan ja kulttuuriin alkaa Marokosta. Nykyaika on tuonut aavikolle pakolaisleirit ja malmijunat, mutta tammea pelataan kotoperäisin nappuloin.

Osa 2/4: Kohti Timbuktua. Michael Palinin matka jatkuu Senegalissa, jossa puheenaiheeksi nousee moniavioisuus. Palin tutustuu myös dogonien kulttuuriin sekä vierailee Djennen moskeijassa ja lammastorilla.

Osa 3/4: Autiomaan sielu. Michael Palin saapuu Timbuktuun suolakaravaanin mukana. Afrikan viimeisten aitojen paimentolaisten parista taival jatkuu tuaregien karavaanin mukana kohti Algeriaa.

Osa 4/4: Mietteliäs kotiinpaluu. Autiomaa vaatii myös uhreja, sen saa Michael Palin huomata suunnatessaan Nigerin ja Algerian rajalta pohjoiseen. Seikkailun päätteeksi Palin käy Libyassa ja Tunisiassa.

Lisätietoa ohjelmasta

Tuotanto: BBC

Suosittele241 Suosittelee

Lähetä linkki


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook