YLE Teema

 

Suosittelu lisätty!
Kesäkino 2013

Rakkaudella, Maire (12)

Julkaistu maanantaina 27.05.2013 0 kommenttia 58 suositusta

Kesäkinossa kaksi tarinaa vastakaiuttomasta rakkaudesta.

lauantai 6.7. klo 21.00

Veikko Aaltosen palkittu elokuva kertoo yksinäisessä kulissiavioliitossa elävästä vanhenevasta naisesta, joka kiinnostuu nuoren lesken tragediasta ja alkaa pakkomielteisesti suunnitella hyvitystä tämän kokemalle vääryydelle. Vuonna 1999 valmistuneen elokuvan pääosissa nähdään Eeva Litmanen ja Minna Haapkylä.

Ekonomi Maire Linnainmaa työskentelee helsinkiläisessä sairaalassa ja pitää harrastuksenaan leikekirjaa tosielämän sattumista ja tragedioista. Muiden kohtaamiin vääryyksiin paneutuminen vie Mairen ajatukset pois omasta arjesta ja onnettomasta avioliitosta Tokiossa asuvan puolison kanssa. Erityisesti Maire kiinnostuu Kirsi-Marista, nuoresta leskestä, joka ei ole vieläkään saanut korvauksia poliisimiehensä tappajalta.

Sinnikäs Maire tuo itsensä osaksi Kirsi-Marin ja tämän pienen tyttären elämää, eikä ota kuuleviin korviinsa Kirsi-Marin toivetta siitä, että leski saisi jo unohtaa menneet ja jatkaa elämässään eteenpäin. Maire alkaa suunnitella Kirsi-Marin puolesta kostoa ja aiheuttaa lopulta odottamattoman tapahtumaketjun.

Helsingin Sanomien kriitikko Helena Ylänen ei pihistellyt ylistyssanoissa ensi-ilta-arviossaan: "Kun katsoo Veikko Aaltosen elokuvaa Rakkaudella, Maire, tulee jo ensimmäisten minuuttien aikana sellainen outo ja riemastuttava tunne, että suomalainen elokuva on yhtäkkiä kasvanut aikuiseksi."

Eeva Litmasen pääosa itsepintaisena Mairena sai ylistystä useassa arviossa. Tarmo Poussu kirjoitti Ilta-Sanomissa, että "Eeva Litmasen suoritus Mairena on häikäisevä. Suomalaisessa elokuvassa ei liene koskaan nähty särmikkäämmin satuttavaa ja julmemmin hauskaa naisroolia."

Litmanen ja Haapkylä palkittiin ansaitusti rooleistaan Jussi-palkinnoilla. Elokuvassa näyttelevät myös Esko Salminen, Matti Onnismaa, Antti Reini, Susanna Ringell ja Reino Nordin.

Huom! Näyttelijä Minna Haapkylä ja toimittaja Jukka Kuosmanen keskustelevat elokuvasta Rakkaudella, Maire Radio Suomen kesäsarjassa Kaikki rakastavat torstaina 4.7. klo 19.08. Uusinta sunnuntaina 7.7. klo 23.03.

Lisätietoa ohjelmasta

Rakkaudella, Maire. Suomi 1999. O: Veikko Aaltonen. N: Eeva Litmanen, Minna Haapkylä, Esko Salminen, Reino Nordin, Matti Onnismaa, Antti Reini, Susanna Ringell.

Suosittele58 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Valkoiset ruusut (7)

Hannu Lemisen vuonna 1943 ohjaama elegantti melodraama vastakaiuttomasta rakkaudesta. Päähenkilöt ovat huoleton menestyskirjailija Arvo ja tähän jo lapsena palavasti rakastunut yksinäinen Auli. Heitä näyttelevät Tauno Palo ja Helena Kara.

Lapsia ja aikuisia (12)

Aleksi Salmenperän uudenlainen, erilainen rakkauselokuva kertoo aikuistumista karsastavasta kolmikosta, lasten hankinnasta ja naisten välisestä rakkaudesta. Pääosissa Minna Haapkylä, Minttu Mustakallio ja Kari-Pekka Toivonen.


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook