YLE Teema

 

Suosittelu lisätty!
Keskiviikon Kino

Salainen raportti

Julkaistu perjantaina 03.09.2010 0 kommenttia 217 suositusta

keskiviikko 4.5. klo 21.50

Orson Wellesin vuonna 1955 ohjaama elokuva Salainen raportti perustuu yhteen jaksoon radiosarjasta The Adventures of Harry Lime, joka taas perustuu elokuvaan Kolmas mies. Orson Welles näytteli Harry Limen roolin sekä elokuvassa että radiosarjassa.

Salaisen raportin tapahtumat alkavat Napolista, jossa pikkurikollinen Guy Van Stratten ja hänen tyttöystävänsä Mily näkevät, kuinka mies puukotetaan satamalaiturilla. Kuoleva mies kuiskaa Guyn korvaan kaksi nimeä, joiden pitäisi tehdä Guysta joskus miljonääri: Gregory Arkadin ja Sophie.

Guy passitetaan pikkurötöksistään muutamaksi kuukaudeksi vankilaan. Vapauduttuaan hän alkaa tutkia mysteeriä Milyn kanssa. Gregory Arkadin (jota Welles itse näyttelee) on vaikutusvaltainen ja rikas liikemies, joka asuu Cannesissa. Herra Arkadinin puheille on vaikea päästä, mutta Guy tapaa yllättäen miljonäärin viehättävän tyttären Rainan, jonka kanssa hän lyöttäytyy yhteen.

Kun Guy vihdoin pääsee itse Arkadinin puheille, hän kuulee, ettei miljonääri muista mitään elämästään ennen vuotta 1927. Yhdessä he tekevät sopimuksen: jos Guy selvittää Arkadinin menneisyyden, hän saa runsaan palkkion. Pienen kaivelun jälkeen johtolankoja alkaa löytyä, mutta miljonäärin salaperäinen menneisyys ei kestä päivänvaloa. Pian Guy tajuaa, että panoksena ovat ruhtinaallisen palkkion lisäksi hänen ja Milyn elämät.

Lisätietoa ohjelmasta

Salainen raportti (Confidential Report / Mr. Arkadin) Espanja 1955. Ohjaus: Orson Welles. Näytteljät: Orson Welles, Michael Redgrave, Patricia Medina, Akim Tamiroff, Mischa Auer, Paola Mori.

Suosittele217 Suosittelee

Lähetä linkki


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook