YLE Teema

 

Suosittelu lisätty!
Kino Klassikko

Sherlock Holmes ja vihreäpukuinen nainen (7)

Julkaistu perjantaina 06.09.2013 0 kommenttia 35 suositusta

maanantai 14.10. klo 22.00

Salapoliisi Sherlock Holmesin verivihollinen professori Moriarty oli kohdannut loppunsa monessa eri Sherlock Holmes -elokuvassa, mutta se ei koskaan estänyt häntä palaamasta ilman kummempia selityksiä Holmesin vastustajaksi jossain toisessa elokuvassa. Näin tapahtuu myös Basil Rathbonen tähdittämien Holmes-elokuvien sarjaa jatkavassa Vihreäpukuisessa naisessa, vaikka Watson epäluuloisesti tuhahtaa: ”Moriarty? Hänethän hirtettiin yli vuosi sitten Montevideossa!” Holmes ei ole asiasta niinkään varma.

Vihreäpukuisen naisen jälkeen Moriarty kuitenkin katosi täysin jäljettömiin ja pulpahti esiin vasta vuonna 1962 eräässä saksalaisessa elokuvassa ja sitten vuonna 1975 komediaversiossa Sherlock Holmesin välkympi veli.

Vihreäpukuinen nainen tuo tämän pirullisen professorin rinnalle myös toisenlaisen suurrikollisen, viettelevän femme fatalen. Lontoota järkyttää murhasarja, jonka nuoret naisuhrit menettävät henkensä lisäksi myös oikean peukalonsa. Komisario Gregson pyytää apua Holmesilta ja mestarietsivä saa pian vieraakseen myös erään aatelismiehen hätääntyneen tyttären, joka pelkää isänsä sotkeutuneen murhiin.

Lisätietoa ohjelmasta

(The Woman in Green, USA 1944) O: Roy William Neill. N: Basil Rathbone, Nigel Bruce, Hillary Brooke ja Henry Daniell.

Suosittele35 Suosittelee

Lähetä linkki


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook