YLE Teema

 

Suosittelu lisätty!
Film noir

Sisarukset (16)

Julkaistu torstaina 06.05.2010 0 kommenttia 247 suositusta

Saksalaisen pappisperheen tyttäret valitsevat omat tiensä: toisesta tulee toimittaja, toisesta terroristi.

maanantai 24.9. klo 22.00

Margarethe von Trottan elokuva Sisarukset (Die Bleierne Zeit, Länsi-Saksa 1981) kertoo kahdesta siskoksesta, Julianesta ja Mariannesta. Saksalaiseen pappisperheeseen syntyneet sisarukset ovat eläneet nuoruutensa 1950-luvun tiukassa ilmapiirissä. Voimakastahtoinen Juliane ajautuu helposti ristiriitoihin, mutta sävyisä Marianne taipuu konservatiivisen perheen vaatimuksiin.

Aikuisiässä sisarusten keskinäinen kilpailu kasvaa. Molemmilla on palava halu korjata yhteiskunnallisia epäkohtia, mutta tiensä he valitsevat eri tavoin. Juliane liittyy naisliikkeeseen ja työskentelee toimittajana radikaalissa sanomalehdessä. Marianne ei näe muuta mahdollisuutta muuttaa maailmaa kuin liittyä väkivaltaiseen terroristijärjestöön Punaiseen armeijakuntaan.

Vuosia myöhemmin kuuluisa terroristi Marianne vangitaan, ja vankilassa vierailevasta Julianesta tulee Mariannen ainoa linkki ulkomaailmaan. Ratkeavatko vuosia vaietut asiat, ja millaiseksi sisarusten suhde muodostuu?

Elokuva perustuu osin tositapahtumiin. Marianne muistuttaa Punaisen armeijakunnan eli Baader-Meinhof-ryhmän johtohahmoa Gudrun Enssliniä, jonka sisar oli toimittaja. Myös Ensslinin isä oli pappi.

Lisätietoa ohjelmasta

Sisarukset (Die bleierne Zeit), Länsi-Saksa 1981. 108 min. Ohjaus: Margarethe von Trotta. Näyttelijät: Barbara Sukowa, Jutta Lampe, Rüdiger Vogler, Doris Schade, Franz Rudnick ja Luc Bondy.

Suosittele247 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Lupaus (12)

Margarethe von Trottan elokuva rakastavaisista, joiden kohtalo muuttuu Berliinin muurin rakentamisen myötä. Sophielle ja Konradille pako länteen on ainoa mahdollisuus yhteiseen elämään.

Matkaaja (12)

Amerikkalainen insinööri palaa sodanjälkeiseen Eurooppaan kohtaamaan menneisyytensä. Volker Schlöndorffin ohjaaman elokuvan pääosissa ovat Sam Shepard, Julie Delpy ja Barbara Sukowa.


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook