YLE Teema

 

Suosittelu lisätty!
Kesäkino

Suolaista ja makeaa (S)

Julkaistu tiistaina 05.06.2012 0 kommenttia 136 suositusta

lauantai 14.7. klo 21.00

Miehet Marsista, naiset Venuksesta? Kesäkinossa esitetään kaksi keskenään hyvin erilaista rakkaustarinaa urbaanista Helsingistä.

Suolaista ja makeaa on kukkasin, pitsein ja simpukoin koristeltu romanttinen komedia Annasta, joka odottaa elämäänsä rakkauden ihmettä ja kohtaa juhannusyönä unelmiensa miehen. Kaisa Rastimon vuonna 1995 ohjaama elokuva on ihan omanlaisensa: se ei sisällä harmaata arkipäivää eikä kompromisseja. Se sukeltaa rakkaussuhteen vuorenhuipulle ja syvyyden syövereihin.

Värikylläisen ja tyylitellyn elokuvan tekijät karttavat perinteistä realismia. Tekijöiden mukaan Suolaista ja makeaa onkin "uuden ajan kaupunkikomedia, joka hyödyntää niin vanhojen suomalaisten elokuvien romantiikkaa, Katharine Hepburn -komedioita kuin postmodernin kansainvälisen nykyelokuvan kuvakieltä".

Elokuva toi Jussi-palkinnot pääosan esittäjälle Päivi Akonpellolle ja äänisuunnittelija Pietari Koskiselle.

Suolaista ja makeaa -elokuvan jälkeen nähdään Olli Saarelan rankka rakkaustarina Bad Luck Love.

Kaisa Rastimo keskustelee Radio Suomen kesäsarjassa Onnen maalta Erottajalle Suolaista ja makeaa -elokuvasta toimittaja Jukka Kuosmasen kanssa sunnuntaina 15.7.

Lisätietoa ohjelmasta

Suolaista ja makeaa (Suomi 1995). O: Kaisa Rastimo N: Päivi Akonpelto, Petri Hanttu, Kirsti Kuosmanen, Heikki Sankari. Tuotanto: Kinotar & TV1 Yhteistuotannot

Suosittele136 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Kesäkino

Teeman lauantai-iltojen Kesäkinossa ja Radio Suomen sarjassa Onnen maalta Erottajalle tehdään kesäisten suomalaisten elokuvien kanssa matka heinälatojen viattomista maisemista uudenaikaiseen kaupunkielämään.

Bad Luck Love (16)

Olli Saarelan ohjaama, neljä Jussi-palkintoa kerännyt urbaani rakkaustarina kertoo Alista ja Inkasta sekä uuden alun vaikeudesta.


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook