YLE Teema

 

Suosittelu lisätty!
Torstain Kino

Syystanssiaiset (K15)

Julkaistu maanantaina 21.09.2009 0 kommenttia 314 suositusta

torstai 30.9. klo 21.45

Syystanssiaiset on Veiko Õunpuun ohjaama virolainen elokuva, joka perustuu Mati Untin romaaniin. Se kertoo kuudesta asukkaasta neuvostoaikana rakennetussa Tallinnan Lasnamäen lähiössä. Ihmisten elämät risteävät, kaikkia yhdistää yksinäisyys.

Mati vakoilee entistä vaimoaan ikkunan takana eikä osaa lähestyä muita naisia. August Kask on poikamies, jonka käytös tulkitaan virheellisesti pedofiliaksi. Yksinhuoltajaäiti Laura katsoo siirappisia saippuaoopperoita ja karkottaa miehet epäluuloisuudellaan. Maurer, joka on arkkitehti, haluaa pelastaa maailman, mutta ei tajua pitää huolta vaimonsa hyvinvoinnista. Vaimo hakee lohdutusta naulakkovahti Theosta. Naiset pitävät Theosta mutta eivät ota häntä vakavasti.

Elokuva kertoo eristäytymisestä ja kyvyttömyydestä tavoittaa toinen ihminen. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, ettei elokuvassa olisi huumoria ja absurdiutta. Voipa hyvin virittynyt katsoja huomata nauravansa ääneen. Ohjaaja kuvaileekin teostaan mustanpuhuvaksi komediaksi, joka käsittelee yksinäisyyttä, epätoivoa ja toivoa.

Lisätietoa ohjelmasta

Syystanssiaiset (Sügisball, Viro 2007). 123 min. Ohjaus: Veiko Õunpuu. Pääosissa: Rain Tolk, Taavi Eelmaa, Sulevi Peltola, Tiina Tauraite, Juhan Ulfsak, Maarja Jakobson ja Mirtel Pohla.

Ohjaajan haastattelu Filmmakerissa

Suosittele314 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Paris, Texas

Wim Wendersin mestariteos, melankolinen road movie hiljaisesta miehestä, kadonneesta naisesta ja hajonneen perheen yhdistämisestä. Pääosissa Nastassja Kinski ja Harry Dean Stanton.

2.10. Teemalauantai: Hitchcock ja film noir

Notorious - kohtalon avain on paitsi Alfred Hitchcockin tyylikkäimpiä trillereitä myös hieno esimerkki film noir -tyylistä. Ennen elokuvaa nähdään ranskalaiseen ”Olipa kerran” -sarjaan kuuluva uusi dokumentti elokuvasta.


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook