YLE Teema

 

Esitän nyt yleisen huomion Yle Teeman tarjonnasta kesän osalta: aika paljon on tarjonta ruvennut tasapäistymään, jos vertaa esim. muutaman vuoden takaisiin yllätyksiin esim. elokuvatarjonnassa. Aika paljon uusintoja on tarjolla esim. Kino Innossa ja Lauantain Kinossa, ja tänäkin keväänä Perjantain Kinot ovat menneet osittain uusintoja lämmitellessä. Tänä kesänä vaikuttaisi sisarkanavat tarjoavan elokuvarintamalla hieman innovatiivisempaa materiaalia (TV1:n perjantain kotimaiset, TV2:n rikoselokuvat). Onko runsas uusintojen määrä pelkkää kesäterässä olemista, vai onko syksyn mittaan tulossa päräyttäviä ohjelmavalintoja? Alkuperäinen Mantsurian kandidaatti ainakin on luvattu? Ja mihin katosivat tunnettujen suomalaisten valitsemat Kino Klassikot? Toivon todella, että runsaat uusinnat eivät ole merkki Yle Teeman taipumisesta tasapäisempään meininkiin, vaan kanavalla riittäisi rohkeutta tarjota vaihtoehtoista ja päräyttävämpiä ohjelmia kanavalleen. Esim. Kino Innon ja kulttielokuvien pysyvä paluu kanavalle olisi hatunnoston arvoinen teko.

Julkaistu perjantaina 20.05.2011 1 kommenttia 54 suositusta

Teema vastaa: Elokuvat ovat keskeinen osa Teema-kanavan tarjontaa. Meillä on kesälläkin elokuvia kuutena iltana viikossa, kun ottaa huomioon myös tiistain TV-arkiston, jossa lähetetään kesällä mm. kokoelma Kivikosken ja Kurkvaaran elokuvia. Kanavan ohjelmisto on kokonaisuus ja eri kaudet luodaan aina hieman erilaisin teemallisin ja ohjelmistollisin painotuksin. Voin vakuutta, että Teema haluaa jatkossakin erottua edukseen elokuvatarjonnallaan. Syksyllä kanavan 10-vuotistaivalta muistetaan mm. elokuvan juhlaviikolla "10 vuotta 10 elokuvaa", johon eri tahoja edustavat suomalaiset ovat valinneet oman elokuvasuosikkinsa. He myös perustelevat valintansa ruudussa. Myös Teemalauantait käsinpoimittuine elokuvineen palaavat kesätauolta ruutuun. Arthouse-elokuvat siirtyvät syksyllä uudelle lähetyspaikalle keskiviikkoiltaan. Sielläkin nähdään juuri niitä elokuvia, joita muut kanavat eivät esitä.
Kiitoksia kiinnostuksestasi Teemaa kohtaan ja asiantuntevasta palautteestasi! Hyvää kesää myös Teeman parissa!
Ulla Martikainen-Florath
YLE Teema ohjelmapäällikkö

Suosittele54 Suosittelee

Lähetä linkki

Anonyymi

Taitaa olla Teemaltakin rahat loppu. Onhan tämä Ylen alasajo nähty jo esimerkiksi dokumenttielokuvien kohdalla, rahoitus vähäisemmäksi ja dokumenttiprojektin ja ykkösdokumentin yhdistäminen. Seuraavaksi Teeman yhdistäminen FST5:n kanssa?

Kirjoita uusi kommentti


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.