YLE Teema

 

Hei ! Voisitteko esittää YLE Teemalla uusintana vuoden -78 kymmenosaisen sarjan "Sodan ja Rauhan Miehet". Olin silloin 13 vuotias, kun sarja esitettiin ja muistan kuinka perheeni ja isovanhempani kokoontuivat television ääreen seuraamaan jokaista osaa kuin se olisi vasta tapahtunut tai tapahtumat olisivat juuri käsillä. Tunnelma oli dramaattinen, kun samalla isovanhempani kommentoivat ja kertoivat mielipiteitään ja tunnelmiaan aikakaudesta. Sarja jäi mieleeni todella lähtemättömästi ja voin vieläkin muistaa ne ohjelman keskustelut, jossa Mikko Niskanen Stalinina esitti järkähtämätöntä kantaa asiaansa. Molotov sarkastisena ja verenhimoisena kommunistina. Aivan loistava sarja, joka uusille sukupolville antaisi oman ajattelemisen aiheensa itsenäisen suomen poliittisesta historiasta ja aikakaudesta, kun elettiin veitsen terällä.

Julkaistu perjantaina 30.09.2011 11 kommenttia 214 suositusta

Suosittele214 Suosittelee

Lähetä linkki

Anonyymi

Kannatan tätä. Muistaakseni itse katsoin tätä nuorena poikana myös, ja mieleen jä suuri näyttelijäkaarti, joka tässä esiintyi.

Ahlman

Ehkä paras mitä suomessa tehty, ehdottomasti uusintana!

Pasi Kanadasta

Kannatetaan uusintaa. Itse olin 11 vuotias kun sarjaa esitettiin ensimmaisen kerran ja todella olisi kiva nahda se uudelleen...laatu tavaraa.

Toinen Pasi

Olen jo pitemmän aikaa ihmetellyt minne tämän, aikanaan suorastaan loistavan sarjan, uusinta on jäänyt. Heti teematuubiin.

Pasin veli

Todella hyvä, näin laadukasta ei tänä päivänä tehdä, laittakaa edes Areenaan!

Anssi

Kannatan edellisiä! Miksiköhän kyseistä sarjaa ei ole uusittu eikä missään saatavilla? Onko filmit mahdollisesti tuhoutuneet? Olisin kiitollinen jos Ylestä vastattaisiin.

Maria

Tämä sarja olisi saatava kaikkien nähtäville! Näyttäkää sarja, jooko?

Eetu

Todellakin yksi hienoimpia suomalaisia dokumenttisarjoja, joka omana aikanaan ravisteli suomalaista julkista historiakeskustelua. Antaa erittäin hyvät perusteet yhteen Suomen historian kiistellyimmistä kehityskuluista, joten yhteiskunnallisestikin tärkeä.

Harri

Katsoin sarjan Oulun kaupungin kirjastosta lainaamiltani videoilta 1993. Se on paras historiallinen sarja ever! En millään onnistu löytämään sitä mistään. Käsittämätöntä. Yksi osoite, jonka ystäväni löysi: www.4shared.com/rar/wYIZOyz/Sodan _ja_rauhan_miehet_1978_.htm - sieltä löytyy jaksojen nimet ja muut tiedot mm. näyttelijät - mutta en saa sitä ladattua.
Laittakaa vaikka tänne vinkkiä jos ootte viisaampia :)

ElGonzo

Liittyykö tähän jotain omituista, kun näin runsasta kannatusta saanut pyyntö vain vaietaan Ylen taholta. Asiallista olisi kertoa asiasta jotain. Yle areena tai elävä arkisto olisi oiva paikka tälle, ellei sarjaa haluta Teemalla lähettää.

Anonyymi

Eikö tätä sarjaa saada uusittua, ja onko tosiaan niin, että Ylessä vain ynseästi sivuutetaan veronmaksajien toivomukset niitä mitenkään kommentoimatta? Veronmaksajat kuitenkin maksavat teidänkin palkkanne!

Kirjoita uusi kommentti


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.